Belami se naredne nedjelje povlači iz reprezentacije

Bilo je predloga da se Belami oprosti od reprezentacije u prijateljskom meču sa Finskom narednog mjeseca, ali Belami je najavio da se povlači u Briselu u meču protiv Belgije
0 komentar(a)
Olimpijske igre fudbal, Velika Britanija, Belami, Foto: Beta/AP
Olimpijske igre fudbal, Velika Britanija, Belami, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.10.2013. 17:56h

Reprezentativac Velsa Krejg Belami najavio je danas da će okončati reperezentativnu karijeru nakon mečeva protiv Makedonije i Belgije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Napadač Kardifa je ranije izjavio da ne vidi sebe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali je i dodao da je moguće da će se predomisliti.

Bilo je predloga da se Belami oprosti od reprezentacije u prijateljskom meču sa Finskom narednog mjeseca, ali Belami je najavio da se povlači sljedećeg utorka u Briselu u meču protiv Belgije.

"Ovo je moja posljednja nedjelja u reprezentaciji Velsa. Neću igrati u novembru", rekao je danas, prenosi Jurosport.

Treći igrač u istoriji Velsa po broju mečeva u petak će protiv Makedonije u rodnom Kardifu odigrati svoj 77. meč u nacionalnom dresu.

On je priznao da nije bilo lako donijeti odluku o okončanju petnaestogodišnje karijere u reprezentaciji.

"Zahvalan sam na svakoj utakmici. Zaista sam srećan što sam igrao za svoju zemlju. Čast je igrati za svoju zemlju na bilo kom nivou i u bilo kom sportu, a kad dobijete priliku da to uradite 70 puta teško je to napustiti", kazao je Belami.

Bonus video: