FIFA planira tabelu zemalja sa problemom rasizma u sportu

Na Forumu UN o rasizmu i fudbalu, delegat FIFA, Južnoafrikanac Tokio Sekvale, rekao je da bi "globalni barometar" mogao u velikoj mjeri da pomogne u borbi protiv diskriminacije
0 komentar(a)
FIFA, Foto: Beta/AP
FIFA, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.10.2013. 11:06h

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je da planira da formira tabelu zemalja koje imaju probleme sa rasizmom i diskriminacijom u sportu.

Na Forumu Ujedinjenih nacija o rasizmu i fudbalu, delegat FIFA, Južnoafrikanac Tokio Sekvale, rekao je da bi "globalni barometar" mogao u velikoj mjeri da pomogne u borbi protiv diskriminacije.

"Barometar bi pokazao da društvo koje ima ove probleme vodi zemlju unazad. Ne mislim da iko ovdje želi da njegova zemlja bude nisko na barometru", rekao je Sekvale, koji je član Radne grupe FIFA za borbu protiv rasizma i diskriminacije.

Predsjednik FIFA Sep Blater u januaru je formirao Radnu grupu nakon što su reprezentativca Gane, tadašnjeg fudbalera Milana, Kevina-Prinsa Boatenga, i njegove tamnopute saigrače navijači vrijeđali na rasnoj osnovi tokom prijateljske utakmice protiv nižerazrednog kluba Pro Patrija.

Bonus video: