Pokazati kvalitet i u najjačoj grupi

Nova generacija Borisa Ljutice pokušaće da u konkurenciji Portugala, Hrvatske i BiH postane prva kadetska selekcija Crne Gore koja se plasirala u elitnu rundu kvalifikacija
0 komentar(a)
Boris Ljutica, Foto: Sportbar.me
Boris Ljutica, Foto: Sportbar.me
Ažurirano: 08.10.2013. 09:27h

Utakmicom protiv Hrvatske na stadionu Slavije u Sarajevu (15 sati), kadetska reprezentacija Crne Gore danas počinje preliminarni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Nova generacija Borisa Ljutice (igrači rođeni 1997. i mlađi) pokušaće da postane prva kadetska selekcija Crne Gore koja se plasirala u elitnu rundu kvalifikacija, iako će zadatak biti pakleno težak. Crna Gora je, naime, zapala možda u najtežu grupu do sada, u kojoj su osim Hrvatske Portugal i domaćin Bosna i Hercegovina.

"Ovaj turnir će biti pravi test mogućnosti naših igrača, jer ćemo za šest dana odigrati tri vrlo jake utakmice. Zato će fizički momenat biti presudan. Problem je u tome što većina igrača igra u Kadetskoj ligi Crne Gore i tokom većeg dijela sezone nema jak takmičarski ritam. Ipak, siguran sam da će momci dati maksimum i da ćemo napraviti korak dalje nego prethodne generacije. Neće biti lako, s obzirom na visok kvalitet rivala. Portugal je petostruki prvak Evrope, u snagu Hrvatske uvjerili smo se u Poreču na razvojnom turniru UEFA, dok Bosna i Hercegovina ima dobar tim i prednost domaćeg terena. I pored svega, nastojaćemo da se domognemo jednog od dva mjesta koja vodi u Elitnu rundu", kazao je Ljutica.

Crna Gora se u 2. kolu 10. oktobra sastaje sa Portugalom, dok je za 13. oktobar ostavljen meč sa domaćinom, BiH.

Ljutica je u Sarajevo poveo 18 fudbalera.

Bonus video: