Pavićević: Ne idemo da im poklonimo pobjedu

Iako "uništena" povredama, bez fudbalera za kojima bi žalio svaki evropski selektor, Crna Gora živi svoj san
131 pregleda 9 komentar(a)
Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2013. 20:43h

Savo Pavićević je od prvog dana u reprezentaciji, ali nijednom u tri pokušaja nije imao sreću da istrči na teren protiv Engleske.

U oktobru 2010. je bio povrijeđen, baš kao i godinu kasnije pred utakmicu u Podgorici, dok ga je drugi žuti karton zarađen u Moldaviji eliminisao iz duela sa Gordim Albionom marta ove godine u Podgorici.

I konačno, u četvrtom pokušaju, Pavićevićev prvi Vembli i prva utakmica sa Engleskom.

"Biće prvilegija igrati na Vembliju prvi put, pred 80 ili 90 hiljada ljudi, protiv reprezentacije kakva je Engleska. Svaki fudbaler voli da igra u takvoj atmosferi i protiv takvog protivnika"; rekao je Pavićević.

Jasno, neće to biti obična utakmica. Crna Gora na najčuvenijem stadionu u Evropi, protiv najstarije reprezentacije, igra odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo.

Iako "uništena" povredama, bez fudbalera za kojima bi žalio svaki evropski selektor, Crna Gora živi svoj san...

"Nevjerovatno što nam se dešava sa povredama. Kada je selektor za vikend saopštio spisak sve je bilo u redu, ali onda su počele povrede... Ne vrijedi nam da kukamo, koga nema bez njega se mora. Dobra je stvar što je Stevan sa nama sada, počeo je da trenira, i nadamo se da će biti spreman. Ne treba se predavati, treba vjerovati u momke".

Pavićević je jasan - Crna Gora ne ide u London da pokloni Englezima pobjedu.

"Budite sigurni da im neće biti lako, da će se namučiti protiv nas. Ovo je najbitnija utakmica u kvalifikacijama, najbitnija u našim karijerama. Ništa unaprijed nije izgubljeno, i Englezi su ranjivi, pokazali su to dosta puta. Sva tri puta do sada bili su favoriti protiv nas, pa nas još nisu dobili. I njima je ovo najvažnija utakmica, biće pod moranjem, probaćemo to da iskoristimo", kazao je Pavićević, uz poruku da je bitno odbraniti se u prvih 15 minuta.

"Tražićemo i od napadača da nam pomognu u defanzivi, jer će Englezi probati da naprave pritisak, pokušati što prije da nam daju gol".

Bonus video: