Januzaj želi da napusti Junajted?

O Adnanovoj karijeri brinu otac i agent Dirk de Vris, koji naglašava da su za 18-godišnjaka zainteresovani Juventus, Bajern i Real Madrid, piše „Gardijan”
1 komentar(a)
Adnan Januzaj, Foto: Reuters
Adnan Januzaj, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.10.2013. 10:15h

Nakon meča sa Sanderlendom, u kojem je sa dva gola Adnan Januzaj postao heroj navijača Mančester junajteda, Dejvid Mojes je poručio da je i ranije htio da ga stavi u tim, ali da su uvijek postojali neki problemi.

A problem je, izglega, činjenica da 18-godišnji Belgijanac kosovskog porijekla želi da ode na kraju sezone, kada mu ističe ugovor.

U Junajtedu ne žele da im se ponovi propust sa Polom Pogbom, koji je otišao u Juventus prošlog ljeta i igra veoma dobro.

Razgovori sa Januzajem su počeli prošlog proljećam još dok je menadžer bio Aleks Ferguson, ali su se odužili zbog, kako kaže Mojes, „nekih ljudi koji utiču na igrača”.

O Adnanovoj karijeri brinu otac i agent Dirk de Vris, koji naglašava da su za 18-godišnjaka zainteresovani Juventus, Bajern i Real Madrid, piše „Gardijan”.

„Postoji interesovanje velikih evropskih klubova. Vidjećemo kako će se sve odvijati, Adnanova porodica dala mi je ovlašćenje da pregovaram”, rekao je De Vris, a „Dejli mejl” navodi da Junajted njegovom klijentu nudi ugovor po kojem bi zarađivao 60.000 funti sedmično.

Januzaj je bio odličan u pripremnim utakmicama, ali je tek protiv Sanderlenda dobio pravu šansu. I pokazao je da je pravi igrač, jer je sa 18 godina i 242 dana postao najmlađi dvostruki strijelac u istoriji kluba sa „Old Traforda”.

Takođe, on je 11. igrač koji je postigao gol za Junajted na debiju, a tek drugi koji je na prvom meču dva puta tresao mrežu. Prije njega, to je uradio samo Rud van Nistelroj.

Bonus video: