Hodžson: Osjećamo pritisak, ali idemo u Brazil

Stariji navijači na Ostrvu pamte remi sa Poljskom na Vembliju, koji je onemogućio generaciju Bobija Mura da se plasira na Mundijal 1974, dok su tri remija sa Crnom Gorom još svježa
13 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2013. 11:58h

Selektor Engleske Roj Hodžson gostovao je juče u emisiji BBC-ja “Match of the Day”, na kojoj je priznao da osjeća dozu pritiska u predvečerje odlučujučih mečeva za plasman na Mundijal.

Englezi 11. oktobra čekaju Crnu Goru, dok četiri dana kasnije na Vembli stiže Poljska. Gordi Albion nema prijatna iskustva sa predstojećim rivalima - stariji navijači na Ostrvu pamte remi sa Poljskom na Vembliju, koji je onemogućio generaciju Bobija Mura da se plasira na Mundijal 1974, dok su tri remija sa Crnom Gorom još svježa.

Upravo su neriješeni rezultati obilježili dosadašnji put Hodžsonovog tima ka Mundijalu u Brazilu - oba sa Ukrajinom, po jedan sa Crnom Gorom i Poljskom tjeraju Engleze da idu na pobjede u dva posljednja meča kvalifikacija.

"Mi smo neporaženi u osam utakmica koje smo igrali do sada. Jedini smo bez poraza u grupi i to je činjenica. Zaslužujemo da se plasiramo u Brazil", rekao je Hodžson.

Selektor Engleza je ipak priznao:

"Kada igrate za Englesku osjećate veliku odgovornost prema cijeloj zemlji i tolikom broju navijača, naročito kada su u pitanju odlučujući mečevi za plasman na Svjetsko prvenstvo. Jasno je da zbog toga osjećamo dozu pritiska, ali sam sa druge strane uvjeren da ćemo narednog ljeta putovati u Brazil".

Pobjede protiv Crne Gore i Poljske garantuju Englezima prvo mjesto u grupi i plasman na Mundijal, dok bi poraz od “sokola” mogao da vrati Hodžsonov tim na treću poziciju.

"Imam igrače koji će se izboriti sa pritiskom. Govorimo o fudbalerima koji svake sedmice igraju velike utakmice, u Ligi šampiona, Premijer ligi ili Lige Evrope, nastupaju pred 60 hiljada navijača".

Osim Tea Volkota, Hodžson ima sve igrače na raspolaganju, a kada je u pitanju meč sa Crnom Gorom, izjavio je:

"Znam 80 odsto tima koji će početi u petak"!

Bonus video: