Čelzi pobijedio, remi Arsenala

"Plavci" slavili u Noriču sa 3:1, Arsenalu samo bod protiv VBA, dok je Totenhem deklasiran od Vest Hema
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2013. 17:29h

Arsenal je posustao, zaustavljen je nakon deset vezanih pobjeda (pet u prvenstvu) u svim takmičenjima - lider Premijer lige je igrao neriješeno u Birmingemu protiv Vest Broma (1:1).

"Tobdžije" su na poluvremenu bile u minusu (pogodak Argentinca Klaudija Jakoba u 42. minutu), ali su u nastavku, iako nisu briljirale, uradile dovoljno da izbjegnu poraz - spasilac je bio Džek Vilšir, koji je pogodio sa više od 20 metara uz pomoć Jonasa Olsona kojeg je zakačila lopta.

"Bili smo bez daha. VBA je odličan tim, nije slučajno pobijedio Mančester junajted prošle sedmice i bili smo na velikom ispitu. Nismo igrali dobro, karakter nam je donio bod", iskren je bio menadžer Arsenala Arsen Venger.

Napadači još nisu dali gol za Čelzi ove sezone, ali Žoze Murinjo može da se osloni na veziste - oni su mu donijeli tri boda u Noriču (3:1), iako su "plavci" dugo bili u problemu.

Pogađali su Oskar, Eden Azar i Vilijan koji je dao evrogol (posljednja dvojica u 85. i 86. minutu), pa je Čelzi na samo dva boda od Arsenala i Liverpula koji drže prvo mjesto.

"Pobjeda je bila teška, ali je zaslužena. Moglo je da bude drugačije, trebalo je da „ubijemo” utakmicu kod 1:0, a potom smo primili gol. Ali, nakon toga sam vidio želju igrača da promijene sve i zadovoljan sam nakon ovog trijumfa", rekao je Murinjo.

Totenhem je potopljen u londonskom derbiju - tri boda sa "Vajt Hart lejna" je odnio Vest Hem (3:0) i to je prva pobjeda "čekićara" u gostima protiv Sparsa još od 1999. godina.

"Ovo je veliko upozorenje za nas. Vest Hem nas je nadigrao, nije nam ni dozvolio da reagujemo poslije prvog gola jer je odmah postigao drugi. Nadam se da ćemo naučiti lekciju", istakao je menadžer Totenhema Andre Viljaš-Boaš čija je ekipa do danas primila svega dva gola u ligi.

Rezultati

VBA - Arsenal 1:1 (Jakob 42 - Vilšir 63)

Totenhem - Vest Hem 0:3 (Rid 67, Vaz Te 73, Morison 80)

Norič - Čelzi 1:3 (Pilkington 68 - Oskar 4, Azar 85, Vilijan 86)

Sautempton - Svonsi 2:0 (Laljana 19, Rodriges 83)

Subota

Liverpul - Kristal Palas 3:1

Hal - Aston Vila 0:0

Fulam - Stouk 1:0

Kardif - Njukasl 1:2

Mančester s. - Everton 3:1

Sanderlend - Mančester j. 1:2

Galerija

Bonus video: