Magična Roma: I Inter u seriji "vučice"

Spektakularnu noć je imao Franćesko Toti - postigao je dva gola i otvorio kontranapad za treći pogodak koji je dao Florenci
73 pregleda 4 komentar(a)
Franćesko Toti, Foto: Reuters
Franćesko Toti, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2013. 21:15h

Roma je zablistala i na velikoj sceni, na slavnom stadionu "Đuzepe Meaca" i više dileme nema - nakon ponižavanja Intera u njegovoj kući (3:0) jasno je stavila do znanja da je zanima samo Skudeto.

Jer, od svih sedam pobjeda do sada ova vrijedi najviše, iako je posljednja u nizu s pravom je podvučena kao ključna za ambicije oba tima.

"Vučica" je imala šou u prvih 45 minuta u kojima nije razbila Inter dominacijom i brojem prilika, ali mu je pokazala osnove fudbala, hvatala ga na kontranapade, preko Žervinja mučila spore i visoke štopere Rolanda i Andreu Ranokju, nedefinisanog krilnog igrača Alvara Pereiru...

Veteran Franćesko Toti je donio prednost u 8. minutu, potom je u 40. povećao iz penala (sumnjivog jer je utisak da je faul Alvara Pereire nad Žervinjom prvobitno bio van kaznenog prostora), a u posljednjim trenucima prvog dijela je stigao i gol Alesandra Florencija (opet je Toti majstorski otvorio kontru) i Inter je bio u nokautu.

Iako je bilo ostalo još cijelo drugo poluvrijeme domaćin nije mogao da se oporavi.

Rimljani su u sedam kola dali 20 golova, primili su samo jedan, a ovo je prva utakmica da nisu nijednom pogodili u drugom poluvremenu.

Inter je, s druge strane, upisao tek prvi poraz, ali i on je dovoljan da se pokažu limiti, da postane jasno da Valter Mazari nije čudotvorac pa da preko noći od gotovo iste ekipe koja je bila deveta prošle sezone stvori tim za Skudeto.

Ali, Rudi Garsija na klupi Rome je izgleda pravi čovjek da vrati titulu na "Olimpiko" poslije 12 godina.

Rezultati

Inter - Roma 0:3 (Toti 18, 40 (penal), Florenci 44)

Kjevo - Atalanta 0:1 (Morales 16)

Sjutra: Parma - Sasuolo, Bolonja - Verona, Katanija - Đenoa, Napoli - Livorno, Sampdorija - Torino, Udineze - Kaljari, Juventus - Milan, Lacio - Fiorentina.

Bonus video: