Prvo slavlje Dečića

Tuzani su kod kuće slavili protiv Mornara sa 2:0 i poslije četiri remija (uz pet poraza) dočekali trijumf, a do njega su ga vodili Vule Vujačić i Edin Lekić, koji je pogodio iz slobodnog udarca.
54 pregleda 0 komentar(a)
Dečić, Foto: Vesko Belojević
Dečić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.10.2013. 08:48h

U prvoligaškom društvu više nema ekipa bez pobjede - posljednji je do trijumfa stigao Dečić.

Tuzani su kod kuće slavili protiv Mornara sa 2:0 i poslije četiri remija (uz pet poraza) dočekali trijumf, a do njega su ga vodili Vule Vujačić i Edin Lekić, koji je pogodio iz slobodnog udarca.

"Pobjeda je stigla u pravom trenutku. Presudili su veća želja i motiv. Momci su dali maksimum, pogotovo u prvom poluvremenu, kada smo imali nekoliko izglednih prilika da uvećamo prednost. U nastavku smo se svjesno povukli i opredijelili se za kontranapade. Možda je trebalo i ranije da riješimo meč, ali na kraju je Lekić stavio pečat na ovu utakmicu", rekao je Fuad Krkanović, trener Dečića.

I pored dominacije Dečića, nije ni Mornar bio bezopasan, posebno u drugom poluvremenu.

Šanse su imali Rotković i Bogdanović, ali je golman domaćina Gačević bio na visini zadatka.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali katastrofalno, to je bilo najgorih 45 minuta u ovoj sezoni. Protivnik je iskoristio grešku u posljednjoj liniji i postigao pogodak. Dobili smo na hitrini ulaskom Bogdanovića, imali smo nekoliko dobrih situacija, ali kada se sve sabere pobijedio je tim koji je više želio trijumf", kazao je trener Mornara Obren Sarić.

Dečić - Mornar 2:0 (1:0)

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 200. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Vujačić u 15, Lekić u 89. minutu. Žuti kartoni: Vučković, Vujačić, Kuč (Dečić), Dubljević, Rotković (Mornar). Crveni karton: Popović u 89. minutu (Dečić).

Dečić: Gačević 6, Bošković 6,5, Vučković 6,5, Popović 7, Ramović 7, Zlatičanin 7, Pepić 7 (Lazarević), Vujačić 7,5, Ajković 7 (od 74. Lekić 7), Kuč 6,5, (Vučić 6), Mihailović 7.

Mornar: Masoničić 6, Dubljević 5,5, Arsenijević 5,5 (Živković 6), Petrović 5,5, Radulović 5,5, Tomić 6, Radovanović 5,5, Mijušković 5,5, Kajević 5,5 (Bogdanović 6), Divanović 5,5 (Obradović 5,5), Rotković 5,5.

Bonus video: