Zbrka oko transfera Martinsa u Atletiko: FIFA odlučuje da li će Portugalac u Madrid

Sporting se žalio Disciplinskoj komisiji Fife da je Atletiko mimo pravila doveo igrača, odnosno da je to uradio "ispod dogovorene cijene"
0 komentar(a)
martins, Foto: Atleticodemadrid.com
martins, Foto: Atleticodemadrid.com
Ažurirano: 25.07.2018. 12:22h

Atletiko je danas objavio da je Želson Martins stigao na "Vandu" iz Sportinga iz Lisabona, ali transfer još nije zvaničan.

Razlog - Sporting se žalio Disciplinskoj komisiji Fife da je Atletiko mimo pravila doveo igrača, odnosno da je to uradio "ispod dogovorene cijene".

Martins je, naime, u junu raskinuo ugovor sa klubom, nakon što su navijači "lavova" upali na trening kamp i sukobili se sa igračima, a neke povrijedili.

Čelnici kluba smatraju, međutim, da je igrač jednostrano prekinuo saradnju, naglasivši da nije imao razloga da ode, jer nije bio direktan učesnik sukoba.

Slučaj je pred komisijama Fife, koje još nisu odlučile ko je u pravu - Martins ili Sporting.

U priču se uključio Atletiko, koji je Martinsa želio da dovede bez obeštećenja, ali je klub iz Madrida odlučio da, ipak, plati određenu kompenzaciju Sportingu.

Sada je i tu nastao problem, jer Portugalci tvrde da je dogovoreno obeštećenje 20, a da je Atletiko platio 15 miliona eura.

Iako su "kolćonerosi" predstavili 23-godišnjeg fudbalera, zeleno svjetlo za transfer se još čeka, a konačnu odluku donijeće svjetska kuća fudbala.

Bonus video: