Vlaisavljević presudio Rudaru

Zeta je četiri minuta nakon vodećeg gola imala zicer, ali je Radanović odbranio udarac Došljaka
1 komentar(a)
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.10.2013. 08:28h

Rudar je bio u seriji od tri pobjede i čekao je Zetu, ali su cijeli plijen odnijeli gosti.

I to uprkos podatku da je tim iz Golubovaca u posljednje tri utakmice bio bez boda i potignutog gola.

Pljevljaci su, ipak, prespavali prvih pola sata i nakon konfuzije u odbrani dozvolili Zeti da konačno pogodi.

Desilo se to u 28. minutu, nakon petominutne inicijative gostiju.

U gužvi u petercu domaćih najbolje se snašao Vlaisavljević i poslao loptu u lijevi donji ugao Radanovićevog gola.

Rudar je prije tog naleta Zete imao šansu preko Vlahovića, ali je Ivanović odbranio udarac.

Zeta je četiri minuta nakon vodećeg gola imala zicer, ali je Radanović odbranio udarac Došljaka.

U 38. minutu domaćin je postigao gol, Kato je izveo slobodan udarac, Mijušković bio najviši u skoku i zatresao je mrežu, ali je sudija Radoje Pajović procijenio da je štoper domaćih pri tom napravio prekršaj nad protivničkim fudbalerom.

Burni protesti rezultirali su isključenjem trenera Rudara Mirka Marića.

U nastavku su „rudari“ bili mnogo nadmoćniji, skoro sve vrijeme proveli na polovini Zete, ali su se gosti dobro branili dozvolivši domaćinu tek nekoliko poluprilka.

"Ova utakmica je još jedan dokaz da u ligi nema favorita. Svako može svakoga da pobijedi. Upozoravali smo igrače na kvalitet Zete, ali i pored toga su slabo počeli utakmicu i primili gol iz greške. Kasnije smo bili malo bolji, ali nedovoljno za izjednačenje. Pokazalo se da zaista teško dajemo golove i to je problem koji moramo što prije da rješavamo", kazao je Marić.

U Zeti su bili zadovoljni prekidom crne serije.

"Bila je teška utakmica, ali smo izdržali pritisak i osvojili tri važna boda. Prekinuli smo seriju loših rezultata za mir u kući. Prvo poluvrijeme bilo je ravnopravno, nastavak je pripao Rudaru, koji je imao šansi da izjednači, ali smo i mi iz nekoliko kontri mogli do drugog gola. Zadovoljan sam, jer su najbitniji bodovi", rekao je trener Zete Mladen Vukićević.

Rudar - Zeta 0:1 (0:1)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 600. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelac: Vlaisavljević u 28. minutu. Žuti kartoni: Jovančov (Rudar), Došljak, Mojović, Miloš M. Radulović (Zeta).

Rudar: Radanović 6,5, Tomašević 6,5, Vuković 6,5 (Rustemović), Jovančov 6, Kaluđerović 6,5 (Ćosović), Mijušković 6,5, Gačević 6 (Šljivančanin -), Đurić 6,5, Kato 6,5, nestorović 6,5, Vlahović 6,5.

Zeta: Ivanović 7, Radulović M. Miloš 6,5, Vukčević 6,5, Orlandić 6,5, Boljević 6 (Otašević), Dujković 6,5, Mojović 6 (Vukčević), Došljak 7 (Krstović), Čolović 6,5, Vlaisavljević 6,5, Radulović B. Miloš 6,5.

Bonus video: