Burzo nosi Budućnost

Gol za 2:1 i nova tri boda dao je Igor Burzanović u 89. minutu i tako se iskupio za promašeni penal u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena
93 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2013. 07:21h

Budućnost u dobrom raspoloženju dočekuje predstojeću pauzu u šampionatu.

Baš kao i u prošlom kolu na gostovanju Zeti, izabranici Nenada Vukčevića na mišiće su došli do trijumfa protiv Lovćena i to nakon preokreta.

Gol za 2:1 i nova tri boda dao je Igor Burzanović u 89. minutu i tako se iskupio za promašeni penal u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

"Priželjkivali smo da na pauzu odemo sa pobjedom, što nam donosi miran rad. Neke stvari koje očigledno ne funkcionišu moramo da popravimo, a da ono što je dobro nastavimo da radimo na isti način. Zadovoljan sam rezultatom, iako utakmica nije dobro počela po nas", rekao je trener Budućnosti.

Podgoričani, koji su prvi put ove sezone u šampionatu imali podršku sa tribina, već u uvodu meča našli su se u problemima.

U 4. minutu povrijedio se Luka Bojić, jedini desni bek, što je poremetilo Vukčevićeve planove, pa je na tu poziciju morao da stavi Rista Radunovića.

Već u 7. minutu Lovćen je iz prve prilike poveo. Akcija baš po lijevoj strani, lopta za Balšu Radovića, koji je lako matirao Jasmina Agovića - 0:1.

Cetinjani su lako čuvali prednost do finiša prvog dijela, da bi u završnici Budućnost došla do izjednačenja, a umalo i do preokreta.

U 42. minutu Vladislav Rogošić se izborio za slobodan udarac sa 20-ak metara od gola Lovćena, a potom je majstorski izveo prekid i zatresao mrežu Andrije Dragojevića - 1:1.

I onda u sudijskoj nadoknadi penal za Budućnost - Radunović je odlično pronašao Burzanovića, koga je oborio Dragojević, a glavni sudija Miloš Bošković opravdano je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo upravo najiskusniji igrač „plavih”, ali ga je Dragojević pročitao, a nakon odbijene lopte golman Lovćena još jednom je sjajno intervenisao, ovoga puta poslije udarca Marka Ilinčića.

Drugo poluvrijeme donijelo je istu sliku na terenu - Lovćen organizovaniji u napadu, nekoliko solidnih prilika, dok je Budućnost teško dolazila do protivničkog šesnesterca. U 58. minutu napadač gostiju Luka Merdović zaprijetio je glavom, baš kao i u 73. minutu.

Devet minuta prije kraja Vuk Martinović je centrirao, Radović je bio u dobroj poziciji, ali njegov udarac glavom nije stvorio problema Agoviću.

I onda, kada se očekivao posljednji zvižduk glavnog sudije, Budućnost je stigla do trijumfa - Darko Nikač je proigrao Bojana Kopitovića, koji je uputio oštar centaršut, na pravom mjestu našao se Burzanović, koji je sproveo loptu u mrežu za konačnih 2:1.

"Kada promašite toliko šansi i kada imate toliko pozicija da stvorite šansu koje smo mi imali, pogotovo u 2. poluvremenu, jasno je da smo mogli da izvučemo bolji rezultat. Nedostajala nam je smirenost u završnici i to nas je koštalo poraza", naglasio je trener Lovćena Mojaš Radonjić.

Budućnost - Lovćen 2:1 (1:1)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2.000. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Radulović (Podgorica), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci: Rogošić u 42, Burzanović u 89. za Budućnost, Radović u 7. minutu za Lovćen.

Budućnost: Agović 6,5, Radunović 7, Orahovac 6,5, Boris Kopitović 6,5, Asanović 5,5, Ćetković 6, Vukčević 6, Rogošić 7, Bojić (Ilinčić/Bojan Kopitović)), Hočko 6, Burzanović 6,5.

Lovćen: Dragojević 7, Mirković 6,5 (Radunović), Martinović 6,5, Tatar 6,5, Vukčević 6, Kosović 6,5, Radović 7, Merdović 7, Perutović 6,5 (Vušurović), Bogdanović 6,5, Brnović 6,5.

Bonus video: