Moćna Sutjeska

Prvu priliku na utakmici imali su domaći - iskosa sa lijeve strane Karadžić je pogodio Masata, čiji je udarac golman gostiju Kuzmić odbio u korner.
66 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2013. 08:04h

Fudbaleri Sutjeske su potpuno zasluženo savladali Mladost i novom prvenstvenom trojkom se primakli gradskom rivalu i lideru Čeliku na samo bod.

Izabranici Dragana Radojičića su od samog starta pritisli rivala, koji je defanzivnom igrom odolijevao sve do 70. minuta, a kada je prvi put kapitulirao sve je bilo gotovo...

Prvu priliku na utakmici imali su domaći - iskosa sa lijeve strane Karadžić je pogodio Masata, čiji je udarac golman gostiju Kuzmić odbio u korner.

U 14. minutu Masato je oduzeo loptu defanzivcima Mladosti i u pravom trenutku uposlio Jovovića, koji se prvo oslobodio čuvara, a zatim rezantnim udarcem uzdrmao prečku.

Nova prilika pred golom Mladosti viđena je u 29. minutu, kada je Karadžić oklijevao, a zatim Jovović neprecizno šutirao. Ipak, samo minut kasnije nakon faula u kaznenom prostoru Šofranca nad Karadžićem, domaći su dobili priliku da sa bijele tačke stignu u vođstvo.

Isti igrač nad kojim je napravljen prekršaj izveo je najstrožu kaznu, a Kuzmić odbranio...

Nakon odmora Sutjeska je u 49. minutu imala sjajnu priliku nakon kombinacije Stefanovića i Isidorovića, ovaj drugi se oslobodio čuvara, ušao u srce šesnesterca i umalo pogodio metu.

Najbolju priliku na meču Mladost je imala u 68. minutu - Savićević je idealno uposlio Mugošu, koji je produžio za Markovića, ali je on, na sreću Nikšićana, loše reagovao.

Kazna je stigla dva minuta kasnije - preciznim udarcem sa oko 20 metara Darko Karadžić je pogodio donji lijevi ugao Kuzmićevog gola i time se iskupio za promašeni jedanesterac.

Već u 72. minutu meč je bio riješen kada je rezervista Andrija Pejović oprobao šut i donio sigurno vođstvo od 2:0. Do kraja meča uzbuđenja nije bilo...

"Imali smo sreće koja nas nije poslužila na prethodnim mečevima. Pribojavali smo se nakon što nismo realizovali kazneni udarac. Mladost je imala priliku kod neriješenog rezultata, nije je iskoristila, dok smo mi iz dva šuta sa distance postigli golove i riješili meč. Pobjeda nam je bila jako potrebna pred naredne mečeve. Čestitam igračima, idemo dalje", rekao je Srđan Kljajević, pomoćni trener Sutjeske.

Mladost je, s druge strane, upisala i treći poraz zaredom u prvenstvu.

"Sutjeska je zasluženo pobijedila, moglo je da bude i ubjedljivije. Međutim, isto tako je moglo da se desi da bude drugačije da je Marković bolje reagovao. Moguće da bi Sutjeska i to preokrenula, jer je bila bolji rival. Bez obzira na to što smo bili oslabljeni, igrali smo statično i neangažovano. Pri tom, primili smo dva gola kakva ne bi primila početnička ekipa. No, to ne umanjuje pobjedu Sutjeske", kazao je Nikola Rakojević, trener Mladosti.

Nervoza „navijača”

Na utakmici između Sutjeske i Mladosti na samom početku meča jedan od domaćih navijača i, kako nezvanično saznajemo, pripadnik MUP-a vrijeđao je novinare koji navodno više vole Čelik nego Sutjesku.

Naime, revoltiran kako se moglo čuti „ocjenjivanjem fudbalera i pristrašnošću” novinara kada je u pitanju Čelik dao je sebi za pravo da vrijeđa i izgovara riječi koje se jednostavno ne mogu prenositi.

Ipak, čini se da bi krivicu trebalo da snose i čelnici kluba, koji su praktično omogućili da bilo ko može sjesti na mjesto koje mu ne pripada.

Sutjeska - Mladost 2:0 (0:0)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 800. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane), Marko Stanković (Cetinje). Strijelci: Karadžić u 70, Pejović u 72. minutu. Žuti kartoni: Nikolić (Sutjeska).

Sutjeska: Janjušević, Bečelić 6,5, Ognjanović 7, Ćuković 7, Stijepović 6,5, Nikolić 7, Jovović 7, Karadžić 7 (Čolaković), Stefanović 6,5 (Pejović), Masato 7, Isidorović 6,5 (Poček).

Mladost: Kuzmić 6, Đokić 5, Ćetković 5, Kavanabe 5, Šofranac 5, Kalezić 5, Knežević 5 (Abdul Rahuf), Mugoša 5,5, Savićević 6 (Kilibarda), Novović 5, Marković 5,5.

Bonus video: