Januzaj spasilac "đavola", Liverpul opet lider

Januzaj je preokret donio u 55. i 61. i tako postao 5. najmlađi strijelac u istoriji Junajteda u Premijer ligi nakon Makede, Velbeka, Rafaela i Pauela
0 komentar(a)
Adnan Januzaj, Foto: Reuters
Adnan Januzaj, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2013. 19:00h

Mančester junajted se probudio nakon dva vezana poraza, iako je na Stadionu svjetlosti dugo bio u minusu protiv Sanderlenda.

Ali, Dejvid Mojes je imao keca u rukavu - Adnana Januzaja, 18-godišnjaka koji je bio dvostruki strijelac za pobjedu od 2:1 nakon koje se lakše diše na "Old trafordu".

Sanderlend je poveo sa 1:0 (Gardner u 5. minutu), a Januzaj je preokret donio u 55. i 61. i tako postao 5. najmlađi strijelac u istoriji Junajteda u Premijer ligi nakon Makede, Velbeka, Rafaela i Pauela.

"Đavolima" je ovo treća pobjeda, uz tri poraza i jednog remija.

Liverpul je lako izašao na kraj sa Kristal Palasom i makar na 24 časa preuzeo prvo mjesto od Arsenala - "redsi" su pobijedili sa 3:1 i sada imaju uz meč više i bod više od "tobdžija".

Luis Suares u 13. i Danijel Staridž četiri minuta kasnije su srušili goste iz Londona, a kada je Stiven Džerard iz penala u 38. donio 3:0 postalo je jasno da gosti nemaju više šansi.

Kristal Palas je do kraja samo ublažio poraz i to golom Dvajta Gejla, najskupljeg pojačanja u istoriji kluba.

Fudbaleri Mančester sitija pobijedili su na svom terenu Everton sa 3:1 u utakmici 7. kola Premijer lige i nanijeli mu prvi poraz.

Everton je poveo u 15. minutu golom Romelua Lukakua, ali je samo minut kasnije izjednačio Alvaro Negredo.

Vođstvo Sitiju, koji je nastupio bez povrijeđenog Stevana Jovetića, donio je Serhio Aguero koji je i postavio konačnih 3:1 iz penala, ali tek pošto se lopta od glave golmana Tima Hauarda odbila u mrežu.

Siti je poslije ove pobjede došao na treće mjesto sa 13 bodova, ali je ostao bez kapitena Vensana Kompanija koji se povrijedio.

Njukasl je sa dva pogotka Loika Remija slavio u Velsu protiv Kardifa, dok je tri boda osvojio i Fulam protiv Stouka - junak je bio Daren Bent, dok je Elsad Zverotić trijumf svoje ekipe ogledao s klupe.

Rezultati

Liverpul - Kristal Palas 3:1 (Suares 13, Staridž 17, Džerard (penal) 38 - Gejl 76)

Hal - Aston Vila 0:0

Fulam - Stouk 1:0 (Bent 83)

Kardif - Njukasl 1:2 (Odemvingi 58 - Remi 30, 38)

Mančester siti - Everton 3:1 (Negredo 17, Aguero 45, Hauard (autogol) 69 - Lukaku 16)

Sanderlend - Mančester j. 1:2 (Gardner 5 - Januzaj 55, 61)

Sjutra

Norič - Čelzi

Sautempton - Svonsi

Totenhem - Vest Hem

VBA - Arsenal

Bonus video: