Dalgliš se vratio u Liverpul

Škot je dosta pomogao u stabilizaciji Liverpula tokom teškog perioda, kako na terenu, tako i van njega, prije nego što je dobio otkaz poslije osvajanja osmog mjesta u Premijer ligi te sezone i poraza u finalu FA kupa od Čelsija
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2013. 10:51h

Legendarni fudbaler i menadžer Liverpula Keni Dalgliš vratio se u klub kao direktor, 16 mjeseci pošto je dobio otkaz na klupi tog kluba, prenosi B92.

Dalgliš, koji je osvojio šest titula šampiona Engleske i tri evropska trofeja kao igrač Liverpula, i još tri titule kao menadžer, napustio je klub u maju 2012. godine, a zamijenio ga je Brendan Rodžers.

Škot je dosta pomogao u stabilizaciji Liverpula tokom teškog perioda, kako na terenu, tako i van njega, prije nego što je dobio otkaz poslije osvajanja osmog mjesta u Premijer ligi te sezone i poraza u finalu FA kupa od Čelsija.

“Zahvaljujući novoj ulozi Kenija Dalgliša, vlasnici i čelnici kluba će profitirati ne samo zbog decenija njegovog iskustva, već i lojalnosti navijača prema njemu“, stoji u saopštenju Liverpula.

"Čast je i privilegija vratiti se u Liverpul kao direktora. Oduvijek sam govorio da ako postoji nešto što mogu da učinim da bih pomogao klubu, slobodan sam, i kada je poziv stigao, nisam oklijevao“, istakao je Dalgliš.

Liverpul posle šest kola drži drugo mjesto na tabeli Premijer lige, sa dva boda manje od vodećeg Arsenala.

U sedmom kolu, u subotu od 16 časova, Liverpul dočekuje Kristal Palas.

Bonus video: