Čovjek koji je odbio Real: Polako, ima vremena za mene

"Da, razgovarali smo, ko bi se usudio da ne sasluša ponudu Reala. Svemirski fudbalski klub ne postoji, ali ako je neki klub najbliži tome - onda je to Real", kazao je Nagelsman
0 komentar(a)
Julijan Nagelsman, Foto: Reuters
Julijan Nagelsman, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2018. 10:48h

Julijan Nagelsman je čovjek koji je odbio Real - najtalentovaniji trener na svijetu nije želio da ovog ljeta preuzme "kraljevski klub", nakon ostavke Zinedina Zidana.

Nagelsman, koji je prije dva dana napunio 31 godinu, potvrdio je da je imao poziv iz Madrida...

"Da, razgovarali smo, ko bi se usudio da ne sasluša ponudu Reala. Svemirski fudbalski klub ne postoji, ali ako je neki klub najbliži tome - onda je to Real", kazao je Nagelsman.

Zašto je, onda, umjesto da ode u Real ostao u Hofenhajmu...

"Ja nisam običan trener, jer ja imam samo 31 godinu. Rano je da idem u inostranstvo, ne želim da žurim. Za nekoga ko je u mojim godinama rizik je preskakati stepenice u karijeri. Čak je i Hofenhajm iznad standarda, ali to je bio rizik koji sam bio spreman da preuzmem. Real je, ipak, druga priča", kazao je Nagelsman, koji je postao prvi trener Hofenhajma, kada je imao svega 28 godina.

"Ima vremena, možda ponovo dobijem poziv za koju godinu", zaključio je Njemac, koji će od 2019. godine biti trener Lajpciga, sa kojim je potpisao ugovor do 2022.

Kada je Nagelsman odbio ponudu, Real je doveo Đulena Lopetegija, koji je u tom trenutku bio selektor Španije.

Bonus video: