Budućnost pred porazom od Dečića službenim rezultatom

Za Podgoričane igrao Mihailo Tomković, koji po ranijoj odluci Disciplinske komisije FSCG nije imao pravo nastupa zbog kartona
4 komentar(a)
Tomković, Foto: Savo Prelević
Tomković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2013. 17:40h

Fudbalski klub Budućnost izgubiće prvi meč osmine finala Kupa protiv Dečića službenim rezultatom 3:0, zbog nastupa suspendovanog Mihaila Tomkovića u meču koji su Podgoričani dobili na terenu sa 3:2.

"Napravićemo sve kako predviđa pravilnik", kazao je kratko predsjednik Takmičarske komisije FSCG Božidar Mićunović, najajviši donošenje odluke za sjutra.

A pravila su jasna - član 67 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima kaže da će se “u korist oštećenog kluba donijeti odluka o registraciji utakmice 3:0 (par-forfe) u njegovu korist, ako nije postignut bolji rezultat, ako je nastupio sa igračem koji je pod sankcijom zabrane nastupanja ili suspenzijom”.

Da Tomković nije imao pravo nastupa u prvom meču osmine finala Kupa, takođe je kristalno jasno. Još 24. maja, nakon finala sa Čelikom, Disciplinska komisija FSCG objavila je izvještaj na sajtu Saveza u kojem je navedeno:

“Izriče se disciplinska mjera zabrana igranja na jednoj utakmici po osnovu automatske suspenzije (dvije javne opomene), pa na prvoj utakmici Kupa Crne Gore za takmičarsku sezonu 2013/2014. pravo nastupa nemaju igrači Budućnosti Nikola Vukčević i Mihailo Tomković”.

Kako je Budućnost bila slobodna u šesnaestini finala Kupa, a prvi meč u najmasovnijem takmičenju u sezoni 2013/14. odigrala prije dva dana, baš ovaj u kojem je Tomković nastupio, jasno je da neko u podgoričkom klubu nije dobro vodio evidenciju o kartonima.

Bonus video: