Hodžson: Ovo su igrači koji će nas odvesti u Brazil

"Niko ne treba da nas podsjeća na važnost predstojeće dvije utakmice, jer su svi igrači svjesni da ih dvije pobjede na svom terenu vode na Svjetsko prvenstvo", rekao je Roj Hodžson
1 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2013. 17:09h

U kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine selektor Engleske Roj Hodžson nikada nije imao lakši zadatak u odabiru igrača, nego pred duele sa Crnom Gorom 11. oktobra i Poljskom četiri dana kasnije na “Vembliju”. Hodžson za razliku od prethodne utakmice u Ukrajini ne može da računa samo na sjajnog Tea Volkota.

Vejn Runi, koji je propustio utakmicu Mančester junajteda na gostovanju Šahtjoru, će biti potpuno spreman, baš kao i Danijel Staridž koji rešeta mreže u dresu Liverpula. I Riki Lambert, koji je sjajno popunio “rupe” u napadu, se oporavio od lakše povrede, pa engleske medije brine samo povjerenje selektora u golmana Džoa Harta, koji ne blista u posljednje vrijeme, a zamjeraju mu se i loše intervencije u porazu Mančester sitija od Bajerna.

S druge strane, Frejzer Forster je “skinuo” nekoliko zicera Barseloni, kada je isključen njegov kapiten u Seltiku, Braun. Ipak!

"Džo Hart je broj jedan, jer me nikada nije iznevjerio. Bio sam na utakmici na “Etihadu” i nisam slijep da ne uvidim da ovo nije dobro vrijeme za Harta. On je ponosan i veoma dobar golman i znam da mu teško padaju kritike. Ali on je pravi čovjek za mjesto golmana i neće dozvoliti kiks u dresu Engleske", branio je Harta selektor Hodžson.

Tamošnji mediji, međutim, krive Harta za dva gola Bajerna, ali i poraze “građana” od Aston Vile i Kardifa.

"Niko ne treba da nas podsjeća na važnost predstojeće dvije utakmice, jer su svi igrači svjesni da ih dvije pobjede na svom terenu vode na Svjetsko prvenstvo. Uvjeren sam da će nas ovi igrači odvesti u Brazil", naglasio je Hodžson i saopštio spisak 23 fudbalera.

Golmani: Džo Hart, Frejzer Forster, Džon Rudi.

Odbrana: Lejton Bejns, Geri Kejhil, Ešli Kol, Fil Jagielka, Fil Džons, Kris Smoling, Kajl Voker.

Sredina: Ros Barkli, Mikael Kerik, Tom Kleverli, Stiven Džerard, Frenk Lampard, Džejms Milner, Andros Taunsend, Džek Vilšir.

Napad: Džermejn Defo, Riki Lambert, Vejn Runi, Danijel Staridž, Danijel Velbek.

Bonus video: