Vučinić ne igra protiv Milana u nedjelju, još se ne zna dužina pauze

Informacija o težini povrede se očekuje nakon detaljnih pregleda, ali vremena je sve manje - utakmica Engleska - Crna Gora na programu je 11. oktobra u 21 sat, tačno za osam dana
8 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2013. 13:32h

Da li će Mirko Vučinić biti spreman da 11. oktobra istrči na teren kultnog "Vemblija", velika je dilema i nakon prvih informacija italijanskih medija o težini njegove povrede.

Torinski "Tutosport" piše da je crnogorski napadač definitivno otpao za veliki derbi protiv Milana u nedjelju veče.

"Sada je zvanično, Vučinić ne igra u derbiju. To je loša vijest za Kontea, koji će morati da izabere koga da upari sa Tevesom. Na raspolaganju su mu Kvaljarela, Ljorente i Đovinko", piše "Tutosport".

Ne navodi se, međutim, koliko će Vučinić pauzirati nakon povrede zadnje lože zbog koje je zamijenjen u 25. minutu utakmice Lige šampiona protiv Galatasaraja, koja je završena 2:2.

Informacija se očekuje nakon detaljnih pregleda, ali vremena je sve manje - utakmica Engleska - Crna Gora na programu je 11. oktobra u 21 sat, tačno za osam dana.

Vučinić je već jednom, prije tačno tri godine, propustio gostoavnje na "Vembliju" zbog povede. Crna Gore i pored njegovog izostanka izborila 0:0.

Takođe, nema informacija o težini povrede Stevana Jovetića, koji se na posljednjem treningu pred utakmicu Mančester siti - Bajern požalio na bol u listu, zbog čega nije bio u protokolu za utakmicu.

Sa druge strane, dobre vijesti za Engleze, trener Mančester junajteda Dejvid Mojes saopštio je da će Vejn Runi biti spreman za utakmice reprezentacije protiv Crne Gore i Poljske, iako ga zbog povrede sinoć nije bilo u timu protiv Šahtjora.

"Runi je dobio udarac na treningu i nismo htjeli da rizikujemo. Biće spreman za akcije reprezentacije", rekao je Mojes.

Selektor Engleske Roj Hodžson od ranije ne računa na Tea Volkota, koji operisao trbušni zid i čeka ga još desetak dana pauze.

Crna Gora i Engleska igraju narednog petka na "Vembliju" odlučujući duel za plasman na Mundijal.

Crnoj Gori treba pobjeda, a dovoljan je i bod ako Poljska pobijedi Ukrajinu, ili odigra neriješeno sa Ukrajincima i Englezima.

Bonus video: