Budvani majstori remija, pobjeda Budućnosti uz dva primljena gola

Rudar i Čelik bez golova u Pljevljima, Lovćen izgubio od trećeligaša. Revanš utakmice biće odigrane 23. oktobra
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2013. 15:37h

Navijači su se vratili na stadion pod Goricom nakon četiri i po mjeseca pauze, i odmah vidjeli goleadu - Budućnost je u prvom meču osmine finala Kupa savladala Dečić sa 3:2.

Mogren je u Kotoru igrao sa gotovo najjačim timom, ali mu ni to nije pomoglo da savlada kombinovani sastav Bokelja (0:0), što je šesti remi čete Brana Milačića u 12 mečeva ove sezone. Za razliku od prvenstvenih remija, Budvani će ovoga puta imati popravni - revanš je u Budvi za tri sedmice.

Golova nije bilo ni u Pljevljima, gdje su igrali Rudar i Čelik, dok je Mornar je u Baru drugi put u 10 dana savladao Mladost, ovoga puta sa 2:1.

Najveće iznenađenje u prvim mečevima osmine finala priredio je trećeligaš, ekipa Crvena stijena, koja je savladala Lovćen sa 2:1. Grbalj je, s druge strane, jedina ekipa koja ne treba da brine pred revanš, nakon pobjede nad Ribnicom u gostima sa 3:1. Blizu prolaza je i Petrovac, koji je slavio na Zabjelu sa 2:1.

Budućnost je protiv Dečića napadala u prvom poluvremenu i davala golove iz prekida (Raspopović poslije kornera, Burzanović iz slobodnog udarca), ali nije bila koncentrisana u defanzivi - Zlatičanin u 33, pa Pepić u 44. minutu vraćali su Tuzane u igru.

Prednost Budućnosti pred revanš donio je supertalentovani Andrija Vukčević, koji je nakon pasa Burzanovića početkom nastavka postigao prvi gol u plavo-bijelom dresu.

"Nisam nezadovoljan, ostvarili smo kakvu-takvu prednost, ali moramo da je potvrdimo u revanšu. Bili smo strpljivi u napadu u prvom poluvremenu i to je ono što želim, ali me brine opuštena igra u odbrani", kazao je Nenad Vukčević, trener Budućnosti.

Rudar i Čelik su igrali bez nekoliko igrača iz prve postave. Pljevljaci su bili za nijansu bliži pobjedi, ali nisu ostvarili prednost.

"Bili smo bolji i mislim da smo zaslužili da dobijemo, žao mi je što nismo postigli gol. Ipak, sve je otvoreno, i 0:0 je aktivan rezultat pred revanš - utisak je Mirka Marića, trenera Rudara.

“Metalurzi” su bili kobni za Rudar u Kupu i pretprošle (finale) i prošle sezone (četvrtfinale), 21. oktobra u Nikšiću pokušaće da ih eliminišu i treći put.

"Cilj je bio da damo makar jedan gol i olakšamo sebi posao. Nismo uspjeli, ali ne žalimo puno ni sa 0:0, revanš se ipak igra na našem terenu. Biće neizvjesno, ali vjerujemo u pobjedu i prolaz - istakao je pomoćni trener Čelika Dejan Miljanić.

Mornar je pogotkom Rotkovića nakon asistencije Bogdanovića i neodbranjivim šutem Divanovića imao lijepu prednost protiv Mladosti u prvom dijelu, ali su Podgoričani golom Kneževića iz “popravnog” šuta nakon penala (prvo je odbranio Masoničića), sačuvali aktivan rezultat pred revanš.

"Zadovoljni smo, ali ne u potpunosti. Imali smo sjajnih 2:0, a onda smo primiti kiks gol koji će Mladosti mnogo značiti u revanšu", kazao je napadač Barana Rotković.

"Cilj je bio da ne doživimo poraz, a da postignemo gol, ispunili smo ga samo djelimično. Imamo realne šanse za prolaz", rekao je strijelac za Mladost, Ivan Knežević.

Rezultati i strijelci:

BUDUĆNOST - DEČIĆ 3:2

Raspopović 14, Burzanović 39, Vukčević 51 - Zlatičanin 30, Pepić 44.

ZETA - JEZERO 2:0

Cavnić 39, Orlandić 71.

MORNAR - MLADOST 2:1

Rotković 34, Divanović 45+2 - Knežević 76.

RUDAR – ČELIK 0:0

BOKELJ - MOGREN 0:0

ZABJELO - PETROVAC 1:2

Đuretić 69. - Šofranac 44, Pejaković 63.

CRVENA STIJENA - LOVĆEN 2:1

Dukić 34, S.Drobnjak 45 (penal) - Đorđević 71.

RIBNICA - GRBALJ 1:3

Metijajić 58. - Mikijelj 14, Manojlović 45, Kašćelan 80.

Revanši su 23. oktobra

Galerija

Bonus video: