Del Boske: Nadam se da će Dijego Košta igrati za Španiju

"Ne mogu još ništa da vam kažem u vezi toga. Želimo da vidimo da li uopšte može da igra za Španiju, proces dobijanja dozvole je u toku, vidjećemo još", rekao je Del Boske
2 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Footyaccumulators.com
Dijego Kosta, Foto: Footyaccumulators.com
Ažurirano: 02.10.2013. 10:51h

Selektor Visente del Boske rekao je danas da se nada da će napadač madridskog Atletika Dijego Košta u budućnosti nositi dres "furije", iako je rođen u Brazilu i odigrao je dve prijateljske utakmice za "karioke".

Prema pisanju španskih medija, Del Boske je blizu odluke da pozove Koštu za oktobarske kvalifikacione utakmice protiv Bjelorusije i Gruzije.

"Ne mogu još ništa da vam kažem u vezi toga. Želimo da vidimo da li uopšte može da igra za Španiju, proces dobijanja dozvole je u toku, vidjećemo još", rekao je Del Boske.

Španska fudbalska federacija iskoristila je nedavno nova pravila i podnijela Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zahtjev da registruje Koštu, kao što je svojevremeno uradila sa Markosom Senom i Donatom.

Kosta je u sedam dosadašnjih kola Primere postigao osam golova, isto koliko i Lionel Mesi, od kojih je svakako najznačajniji protiv Reala u pobjedi od 1:0.

Bonus video: