Atletikova perfekcija

"Atletiko može do titule. Njegova igra je puna strasti", rekao je bivši trener "kolčonerosa" i osvajač duple krune Radomir Antić
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2013. 11:19h

Sedam od sedam u Primeri, dva od dva u Ligi šampiona – ovaj Atletiko Madrid više nema epizodnu ulogu ni u Španiji ni u Evropi.

"Atletiko može do titule. Njegova igra je puna strasti", rekao je bivši trener Madriđana Radomir Antić.

Da li je titula ipak preveliki zalogaj sada je rano analizirati, ali Dijego Simeone je sklopio mašineriju na "Visente Kalderonu", ekipu koja može da se isprsi (na kraju krajeva, to je već uradila) i najvećima, koja može da čak da spriječi Barselonu ili Real Madrid da uđu u stoprocentnu šansu za 90 minuta.

Mašineriju koja je i sinoć u Portu demonstrirala i karakter i kvalitet, ali i šmek kod šeme iz slobodnog udarca koji je podsjetio na duel Argentine i Engleske iz 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Ništa nije slučajno, Simeone je prije 15 godina bio u timu "gaučosa" (i to kao kapiten) kada su Huan Sebastijan Veron i Havijer Zaneti izigrali Albion i kapiten Intera postigao gol poslije slobodnog udarca.

El Ćolo je istu tu akciju primijenio sinoć i ona mu je donijela tri boda, iako je Arda Turan istina kod gola bio u ofsajdu.

"Akcija je uigrana, vježbamo je na treninzima", rekao je Simeone.

Zaštitni znak igre Atletika je ipak taktička perfekcija i postavka koja davi protivnika.

"Čestitam igračima što su pobijedili na terenu na kojem to ne može svako. Mi smo to uradili jer smo prava ekipa", kazao je Simeone.

Atletiko dijeli prvo mjesto sa Barselonom u Primeri, u grupi u Ligi šampiona ima šest bodova, tri više od drugoplasiranog Porta i sezona je u ovom trenutku – perfektna!

"Start je nezaboravan i govori da smo jaki", rekao je Portugalac Tijago Mendeš.

Tiražna "Marka" je danas naslovnu stranu poklonila Realu i duelu sa Kopenhagenom, a pobjedu Atletika jedva pomenula...

Ipak, morala je da konstatuje:

"Ovaj Atletiko je jak kao stijena", bio je naslov nakon pobjede na "Dragau".

Manji klub iz Madrida nije izgubio posljednjih 17 utakmica u gostima.Tačnije, posljednji tim koji ga je savladao na svom terenu bio je Rajo Valjekano u februaru ove godine.

Posljednji poraz ukupno u zvaničnim mečevima Atletiko je upisao protiv Barselone na "Kalderonu" u maju i od tada ima 10 trijumfa i dva remija.

Galerija

Bonus video: