Budućnost pred publikom nakon četiri i po mjeseca

Stadion pod Goricom posljednji put je bio otvoren za navijače 22. maja prošle sezone, u finalnoj utakmici Kupa Budućnost - Čelik
3 komentar(a)
Budućnost - Dečić, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Dečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.10.2013. 14:25h

Fudbaleri Budućnosti odigraće sjutra u osmini finala Kupa protiv Dečića prvi domaći meč pred publikom nakon tačno četiri i po mjeseca pauze.

Stadion pod Goricom posljednji put je bio otvoren za navijače 22. maja prošle sezone, u finalnoj utakmici Kupa Budućnost - Čelik, koja je zbog nereda na tribinama jedva privedena kraju.

Četiri dana prije toga prekinut je meč Budućnost - Lovćen zbog ubacivanja stolica sa tribina, pa je podgorički tim zbog nagomilanih kazni bio prinuđen da igra šest mečeva u domaćim takmičenjima pred praznim tribinama.

Kazna je istekla, pa će ekipa Nenada Vukčevića danas pod Goricom protiv Dečića u 15 časova, u prvom meču osmine finala Kupa, imati kakvu-takvu podršku sa tribina.

Navijači Budućnosti ostavili su klubu "u nasljedstvo" i jedan evropski meč na praznom stadionu, a kazna bi mogla da bude odslužena narednog ljeta, pod uslovom da Podgoričani izbore plasman na evropsku scenu.

A preko Kupa je obično najkraći put do Evrope, pa će Budućnost preko stare mušterije Dečića pokušati da se probije do četvrtfinala. "Plavi" nikad nisu izgubili od Tuzana u nezavisnoj Crnoj Gori, od 21 meča dobili su čak 18, dok su se samo tri međusobna duela završila neriješeno. Prije 10 dana u prvenstvu, Budućnost je pod Goricom dobila Dečić 2:0.

Prvi mečevi osmine finala Kupa donose još dva prvoligaška duela, od kojih se posebno izdvaja par Rudar - Čelik. Pljevljaci i Nikšićani igrali su u finalu Kupa 2011. godine, prošle sezone sudarili su se i u četvrtfinalu, a u oba navrata uspješnija je bila ekipa Slavoljuba Bubanje. "Metalurzi" ove sezone imaju čak i veće šanse za uspjeh nego prethodne dvije, o čemu svjedoče i pozicije dva tima na prvoligaškoj tabeli (Čelik je prvi, Rudar sedmi), ali će Pljevljaci pokušati da naprave iznenađenje.

Mornar i Mladost igraju prvu utakmicu na Topolici, nakon što su Barani prije sedam dana istog rivala savladali u prvenstvu sa 4:2.

Od ostalih mečeva izdvaja se još duel lidera Druge lige Bokelja i drugoplasiranog tima u eliti, Mogrena.

Parovi:

Rudar - Čelik (15 časova)

Budućnost - Dečić (15)

Zeta - Jezero (15)

Ribnica - Grbalj (15)

Bokelj - Mogren (15)

Zabjelo - Petrovac (15)

Mornar - Mladost (15)

Crvena stijena - Lovćen (15).

Revanši su 23. oktobra u 14 časova.

Bonus video: