Manćini debituje, Real dočekuje Kopenhagen

"Srećna slučajnost je što ću debitovati protiv Juventusa. Biće veliki izazov spremiti utakmicu za samo jedan dan", rekao je Manćini za italijanske medije
0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.10.2013. 12:47h

Fudbaleri Juventusa dočekuju sjutra ekipu Galatasaraja, koju će predvoditi novi trener Roberto Manćini, u drugom kolu Grupe B Lige šampiona, a obje ekipe će pokušati da poprave utisak iz prvog kola.

Meč između Juventusa i Galatasaraja igra se sjutra od 20.45 u Torinu.

U prvom kolu šampion Italije je bio favorit u meču protiv Kopenhagena, ali je uspio da osvoji samo bod i da golom Fabija Kvaljarele spriječi najveće iznenađenje prvog kola.

Poslije razočaravajućih 1:1 u tom meču, Juventus sada želi cijeli plijen, a dobar uvod u meč protiv Galatasaraja bila je pobjeda u gradskom derbiju prtiv Torina prošlog vikenda.

S druge strane, turski klub je odlično počeo meč protiv Reala na svom terenu, ređale su se prilike pred golom gostiju, ali je Galatasaraj na kraju doživio pravu rezultatsku katastrofu – izgubio je sa 6:1.

Italijanski trener Roberto Manćini je u ponedjeljak zvanično preuzeo Galatasaraj, a debitovaće upravo u meču Lige šampiona protiv Juventusa.

"Srećna slučajnost je što ću debitovati protiv Juventusa. Biće veliki izazov spremiti utakmicu za samo jedan dan. Zadovoljan sam izborom, jer je drugačija atmosfera u Istanbulu. Uvjeren sam da je to bio pravi izbor", rekao je Manćini za italijanske medije.

U drugom meču Grupe B igraju Real Madrid i Kopenhagen, a ove dvije ekipe se do sada nikada nisu sastajale.

Zanimljivo je i da Kopenhagen do sada u osam pokušaja nije uspio da zabilježi pobjedu protiv neke španske ekipe.

Ekipa Karla Anćelotija će u sjutrašnjem meču pokušati da se pred svojim navijačima iskupi za poraz u madridskom derbiju protiv Atletika u posljednjem kolu Primere.

Real zaostaje pet bodova za Barselonom, ali taj zaostatak nije značajan ako se pogleda gdje je Kopenhagen na tabeli danskog šampionata.

Kopenhagen je zabilježio samo dvije pobjede u 10 mečeva i nalazi se u zoni ispadanja, ali bod protiv Juventusa uliva nadu danskoj ekipi da može da napravi iznenađenje u svom 150. evropskom meču.

Bonus video: