Brnović vraća Milana Jovanovića

Popularni Mrva je prije mjesec potpisao za Lokomotivu iz Sofije i tamo je već standardan - odigrao je tri meča u prvenstvu i jedan u Kupu
86 pregleda 5 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2013. 23:08h

Selektor fudbalske reprezentacije Branko Brnović danas će saopštiti spisak igrača na koje računa za duele sa Engleskom i Moldavijom (11. i 15. oktobar), a kako saznajemo na njemu će se naći i Milan Jovanović, povratnik u tabor "hrabrih sokola".

Jovanović je posljednji meč za reprezentaciju odigrao prije skoro godinu, u pobjedi nad Ukrajinom u Kijevu, a od tada ga u timu nije bilo jer nije imao klub, nakon što je zbog nediscipline otišao iz Crvene zvezde.

Popularni Mrva je prije mjesec potpisao za Lokomotivu iz Sofije i tamo je već standardan - odigrao je tri meča u prvenstvu i jedan u Kupu.

Tako su se i stekli uslovi da ga Brnović opet pozove i da ravnopravno konkuriše za startnu postavu...

Pozicija lijevog beka je ionako pred odlazak na "Vembli" oslabljena jer Vladimir Božović odrađuje kartone, a novajlija Marko Simić je odigrao samo jedan meč za Crnu Goru (prijateljski u Bjelorusiji) i teško da bi se Brnović oslonio na njega u tako važnom duelu u Londonu.

A, ako Jovanović zaigra, odbrana Crne Gore će se vjerovatno suprotstaviti Albionu u istom sastavu kao prije tri godine kada je osvojila herojski bod - desnog beka bi trebalo da pokriva Stefan Savić, štoperski tandem da čine Miodrag Džudović i Marko Baša.

Baša je duel protiv Liona u subotu u prvenstvu Francuske napustio već poslije 18 minuta zbog povrede mišića, ali na zvaničnom sajtu "mastifa" stoji informacija da povreda nije ozbiljna i da će 30-godišnji fudbaler biti u konkurenciji za tim već za vikend protiv Ajačija.

Ostaje da se vidi da li će na spisku biti Nikole Drinčića, koji i dalje nema klub, iako je Brnović još ranije nagovijestio da će ga zvati jer je to igrač od neprocjenjive važnosti za reprezentaciju.

Duel sa Engleskom će sigurno propustiti i Miloš Krkotić, koji kao i Božović odrađuje kartone, ali će obojica biti na raspolaganju za utakmicu sa Moldavijom koja se igra 15. oktobra.

Dva kola prije kraja Crna Gora je u igri za plasman na Mundijal.

"Sokoli" sigurno idu u baraž ako osvoje svih šest bodova, s isto toliko bi mogli da budu i prvi u grupi ako se poklope ostali rezultati.

Bonus video: