Sudar lidera Primeire i Primere za 1. mjesto u grupi G

Porto je prošle sezone pobijedio u svim utakmicama na svom terenu u Ligi šampiona, a u domaćem prvenstvu na stadionu „Dragao” nije izgubio od oktobra 2008. godine
0 komentar(a)
Paulo Fonseka, Foto: Www.fcporto.pt
Paulo Fonseka, Foto: Www.fcporto.pt
Ažurirano: 30.09.2013. 13:32h

Fudbaleri Porta sjutra na svom terenu igraju protiv Atletiko Madrida utakmicu 2. kola grupe G u Ligi šampiona i pokušaće pobjedom da se izdvoje na 1. mjestu na tabeli.

U prošlom kolu, Porto je savladao Austriju iz Beča sa 1:0 golom Luća Gonsalesa, dok je Atletiko pobijedio Zenit sa 3:1.

Porto je prošle sezone pobijedio u svim utakmicama na svom terenu u Ligi šampiona, a u domaćem prvenstvu na stadionu „Dragao” nije izgubio od oktobra 2008. godine.

Iako je prva na tabeli, s pet pobjeda i remijem, ekipu Paola Fonseke navijači kritikuju zbog neubjedljivih trijumfa.

„Fudbal nije rat, daleko od toga. Spreman sam da uradim sve što je potrebno da odbranim interese kluba i ekipe”.

„Ne čitam novine i na mene ni malo ne utiče ono što misle i govore ljudi koji nisu u našem klubu”.

„Možda će nam u predstojećim utakmicama aplaudirati oni koji su nam zviždali”, rekao je Fonseka.

Atletiko u utakmicu ulazi poslije fenomenalnih igara i rezultata u španskom prvenstvu i slavlja u gradskom derbiju sa Realom (1:0).

Ekipa Dijega Simeonea ostvarila je svih sedam pobjeda u ligi i dijeli 1. mjesto sa Barselonom.

Simeone ima na raspolaganju sve igrače, osim Adrijana Lopesa, koji će propustiti utakmicu zbog povrede koljena. Dijego Košta se vraća u tim poslije suspenzije.

U drugoj utakmici grupe G Zenit od 18 sati u Sankt Peterburgu igra protiv Austrije iz Beča.

Fudbaler Zenita Andrej Aršavin rekao je da njegov tim ne poznaje dovoljno sjutrašnjeg protivnika, ali da ima mnogo motiva za takmičenje u Ligi šampiona.

„Ne bih mogao da uporedim Austriju sa ostalim protivnicima, jer nikada nisam gledao kako igra. Imamo mnogo motiva u Ligi šampiona, svi se fizički dobro osećamo. Zenit će sjutra biti jak”, poručio je Aršavin.

Aršavin je dodao da utakmica sa Austrijom neće biti odlučujuća za drugu fazu takmičenja i da, ako njegova ekipa želi da prođe u osminu finala, mora da slavi makar na sve tri utakmice na domaćem terenu.

Ekipa Nenada Bjelice trenutno je peta na tabeli austrijskog prvenstva, a u posljednjih osam evropskih mečeva poražena je dva puta.

Bonus video: