Seltik se uzda u odsustvo Mesija

Seltik će pokušati da ponovi rezultat iz prošle godine, kada je pobijedio Barselonu sa 2:1. U drugom meču na svom stadionu, Barsa je jedva uspjela da trijumfuje (2:1)
0 komentar(a)
Seltik, Foto: Beta AP
Seltik, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.09.2013. 12:26h

Fudbaleri Seltika igraju sjutra protiv Barselone u drugom kolu grupe H u Ligi šampiona i pokušaće da iskoriste odsustvo Lionela Mesija kako bi došli do dobrog rezultata.

Seltik će pokušati da ponovi rezultat iz prošle godine, kada je takođe u grupnoj fazi takmičenja pobijedio Barselonu sa 2:1. U drugom meču na svom stadionu, Barsa je jedva uspjela da trijumfuje (2:1).

„Mislim da će Barselonini igrači biti veoma neprofesionalni ako nas ne budu shvatili ozbiljno“, rekao je fudbaler Seltika Kris Komons.

U timu Barselone neće biti najboljeg igrača sveta Lionela Mesija zbog povrede desne butine. Argentinac se povredio u subotu tokom utakmice s Almerijom, pa će s terena odsustvovati dvije do tri sedmice.

„Ekipa je potpuno drugačija bez njega“, rekao je odbrambeni fudbaler Barselone Adrijano.

Trener Barselone Herardo Martino ostavio je Nejmara na klupi protiv Almerije, pa se očekuje da će Brazilac sjutra igrati od početka.

Od povreda se još oporavljaju Đordi Alba, Karles Pujol i Isak Kuenka.

Barselona u utakmicu ulazi poslije sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu, što je najbolji start u posljednje 82 sezone u Primeri, a isto to je uradio i Atletiko Madrid.

Seltik je, s druge strane, 2. na tabeli škotske Premijer lige, a u posljednjem kolu je savladao Kilmarnok sa 5:2.

Škotski tim je prošle sedmice izgubio u Liga kupu od drugoligaša Mortona sa 1:0.

U prošlom kolu, Barselona je pobijedila Ajaks sa 4:0, dok je Seltik izgubio od Milana sa 2:0.

U drugoj utakmici grupe H igraju višestruki evropski prvaci - Ajaks će na „Amsterdam areni“ sjutra od 20.45 igrati protiv Milana.

Četvorostruki šampion Ajaks će pokušati da osvoji prve bodove u grupi, a sedmostruki prvak Milan želi drugi trijumf, kako bi zadržao korak s Barselonom.

Milan je u subotu savladao Sampdoriju sa 1:0 i došao do 9. mjesta na tabeli Serije A. U ekipi će biti napadač Mario Baloteli, ali će utakmicu zbog povreda propustiti Kaka, Đampaolo Pacini i Matijas Silvestre.

Napadač Ajaksa Kolbi Sigtorson, koji je na 10 utakmica ove sezone postigao šest golova, rekao je da je Milan „za nivo ili dva iznad svojih protivnika“.

Ekipa Franka de Bura u utakmicu ulazi poslije ubjedljive pobjede u prvenstvu od 6:0 protiv ekipe Go ahed Igls i nalazi se na 4. mjestu na tabeli, s bodom zaostatka za prvoplasiranim Tventeom.

U ekipi Ajaksa zbog povrede tetive neće biti Bojana Krkića, a meč će propustiti i Tulani Serero zbog stomačnih problema i Džoel Feltman zbog povrede koljena.

Bonus video: