Milan dovodi Kasiljasa?

Navodno je Kasiljas razgovarao i sa Visente del Boskeom, koji mu je otvoreno rekao da će, ukoliko ne bude standardan, njegovo mjesto na golu „crvene furije“ zauzeti Viktor Valdes
0 komentar(a)
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.09.2013. 11:27h

Na pomolu je spektakularan transfer - predstavnici Milana su se sastali sa agentom Ikera Kasiljasa i spremni su da pregovaraju sa Realom.

Milan smatra da bi mogao da pobijedi engleske klubove i da u januaru ugrabi fenomenalnog golmana.

Preduslov je da kapiten „merengesa“ Florentinu Peresu zatraži da napusti klub, jer ne želi da bude rezerva Dijegu Lopesu.

Navodno je Kasiljas razgovarao i sa selektorom Španije Visente del Boskeom, koji mu je otvoreno rekao da će, ukoliko ne bude standardan u klubu, njegovo mjesto na golu „crvene furije“ zauzeti Viktor Valdes.

Naravno, nema opasnosti oko mjesta u reprezentaciji, ali Kasiljas ne želi da bude rezerva na Mundijalu.

U slučaju da do zime ne izbori mjesto među stativama, Iker bi tražio da ode iz kluba. Prelazak u neki drugi španski tim ne dolazi u obzir, a Milan je odlična solucija.

Prije svega, jer bi imao garantovano mjesto u timu, pošto „rosoneri“ nisu zadovoljni formom Kristijana Abijatija. Uz to, Adrijano Galijani ima odlične odnose sa Peresom i smatra da bi dobra solucija bila i da Kasiljas dođe na pozajmicu, a onda bude otkupljen u junu.

Engleski klubovi bi Španca, ali malo kome od vodećih timova je potreban golman u januaru.

U svim vodećim ekipama golmani su neprikosnoveni, a čak je i Dejvid Mojes poručio da je David de Hea bez ikakve dileme prvi izbor.

Kasiljas ne može da rizikuje i da ode u Englesku i na proljeće sjedi na klupi ili se bori za mjesto u timu, već mora da brani.

Katalonski i italijanski mediji pišu da je njegov agent već razgovarao sa Milanom, ali bi Iker morao da se odrekne dijela primanja jer „rosoneri“ ne mogu da plate oko šest miliona eura koliko sada ima u Realu.

Milan insistira na transferu u januaru, smatraju da će u junu stvari biti mnogo drugačije, uključiće se više timova, a nije nemoguće da ni Karlo Anćeloti, ako ne ostvari uspjeh ode iz Madrida, što bi moglo da promijeni Kasiljasov status.

Za Kasiljasa je najgora stvar što Dijego Lopes brani sjajno već gotovo godinu i niko ne može da trenutno zamjeri Anćelotiju što je njemu pružio šansu.

Navodno, Milan želi da u januaru dovede kapitena još jednog velikana evropskog fudbala - Nemanju Vidića iz Mančester junajteda.

Bonus video: