Ronaldova ekonomija: Juventus će dobro zaraditi dolaskom portugalskog asa

U dokumentu pod nazivom "Od Madrida do Torina: Ronaldova ekonomija", navodi se da će svake godine Ronaldovog ugovora, klub iz Torina zarađivati 85 miliona eura
136 pregleda 3 komentar(a)
ronaldo, Foto: Juventus.com
ronaldo, Foto: Juventus.com
Ažurirano: 24.07.2018. 16:23h

Kristijano Ronaldo koštao je Juventus 105 miliona eura, koštaća ga još 120 u naredne četiri godine, ali će iz jednog od najvećih transfera svih vremena "stara dama" izaći finansijski jača.

Studija konsultantske kuće "KPMG" pokazala je da će prihod Juventusa u predstojećem periodu, samo od Ronaldovog dolaska, dostići 340 miliona eura.

U dokumentu pod nazivom "Od Madrida do Torina: Ronaldova ekonomija", navodi se da će svake godine Ronaldovog ugovora, klub iz Torina zarađivati 85 miliona eura.

Po komplikovanoj analizi, u kojoj su obrađeni razni aspekti fudbala i biznisa, Juventus će na svim poljima doživjeti ekspanziju, a posebno će profitirati od jačanja pozicije na društvenim mrežama, koje će u budućnosti donositi sve veće prihode i sve veći profit.

KPMG je saopštio i da je analiza urađena ne predviđajući rezultate koje će italijanski klub ostvariti narednih godina, ta da bi brojke bile još impresivnije, ako bi Juve u predstojećem periodu osvojio Ligu šampiona.

Bonus video: