Petrovac slavio protiv Mladosti

Kada su gosti u 32. minutu ostali bez isključenog Leverde (dva žuta kartona), malo je ko vjerovao u slavlje Petrovca
0 komentar(a)
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.09.2013. 12:01h

Nakon fenomenalnog evropskog ljeta, prolaska dva kola u kvalifikacijama za Ligu Evrope i mečeva sa španskom Seviljom, Mladost je u dnu tabele crnogorskog šampionata. Već viđeno?

Bodove sa Starog aerodroma odnio je Petrovac, i to sa igračem manje u sudijskoj nadoknadi, da bude još bolnije po domaćina koji je vjerovao da će baš od ovog meča krenuti ka gornjem dijelu tabele. Ali, dogodilo se suprotno...

"Kada igrate sat vremena sa igračem više i ne iskoristite tu prednost, onda je jasno da nešto ne valja", priznao je trener Mladosti Nikola Rakojević, koji je još ljetos najavio da će njegova ekipa zbog Evrope ispaštati u prvenstvu, ali sigurno nije očekivao da to bude u tolikoj mjeri.

Na drugoj strani, kada jedna ekipa dva meča zaredom igra sa igračem manje, a oba puta pobijedi tako što postigne gol sa desetoricom, onda to nije slučajno.

Podvig koju su u srijedu ostvarili protiv Čelika, Petrovčani su ponovili protiv Mladosti. To je njihova treća uzastopna pobjeda u gostima i još jedna potvrda kvaliteta.

"Osvojili smo devet bodova u sedam dana, i to na kakav način, ponovo sa igračem manje. U vrhu smo tabele i želimo tu da ostanemo što duže. Veoma smo blizu našeg glavnog cilja, a to je da osvojimo preko 20 bodova na polusezoni", kazao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Kada su gosti u 32. minutu ostali bez isključenog Leverde (dva žuta kartona), malo je ko vjerovao u slavlje Petrovca.

Još manje kada je Savićević u 41. nakon dodavanja Kneževića pogodio iz blizine za vođstvo domaćih.

Ipak, Petrovčani su u nadoknadi stigli do izjednačenja, koje je bilo više nego zasluženo, jer su još u uvodu meča imali dobre šanse preko Vujačića i Markovića.

Pejaković je, međutim, sve ispravio, preciznim šutem sa desetak metara nakon ubacivanja Jablana.

Mladost je u nastavku napravila pritisak sa igračem više, ali prave šanse nije bilo.

Petrovčani su bili mnogo opasniji iz kontri, pa je Pejaković umalo drugi put šokirao golmana Kuzmića.

Domaćin je ipak dočekao veliku šansu - Mugoša je 10 minuta prije kraja bio u sjajnoj poziciji, ali je poslao loptu preko gola. Kazna je stigla u nadoknadi - rezervista Kruščić izašao je sam na golmana Mladosti i efektno ga prebacio za veliko slavlje gostujućeg tima.

Mladost - Petrovac 1:2 (1:1)

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 300. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Srđan Korać (Bar). Strijelci: Savićević u 41. minutu za Mladost, Pejaković u 45+1, Kruščić u 90+3. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Živković, Ćetković, Knežević (Mladost), Leverda (Petrovac). Crveni karton: Leverda (Petrovac) u 31. minutu.

Mladost: Kuzmić 6, Živković 6, Ćetković 6, Petrović - (Kašćelan 5,5), Mitrović 5,5 (Božović 6), Kavanabe 6, Novović 6, Seratlić - (Pavićević 5,5), Savićević 6,5, Mugoša 5,5, Knežević 5,5.

Petrovac: Popović 6,5, Leverda 6,5, Grbović 6,5, Lakić 7, Čelebić 6,5, Šofranac 6,5, Golubović 7, Marković 6,5, Pejaković 7 (Đukić), Jablan 6,5 (Kruščić 7), Vujačić 6,5 (Muhović ).

Bonus video: