Radojičić: Čelik je opasan, Bubanja: Specifičan meč

Nikšićki “plavo-bijeli” pokušati da uzvrate udarac i uhvate priključak za vrh tabele i time dodatno zakomplikuju I onako komplikovanu situaciju kada je u pitanju prva pozicija
4 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2013. 10:56h

Derbi i ujedno poslednji meč 9. kola između Čelika i Sutjeske po svemu sudeći trebalo bi da odgonetne dilemu ko je u ovom trenutku bolji tim.

Čelik koji je u današnjem meču formalni domaćin pokušaće da savlada aktuelnog šampiona i po prvi put ove sezone pobjegne gradskom rivalu na plus sedam.

Sa druge strane, nikšićki “plavo-bijeli” pokušati da uzvrate udarac i uhvate priključak za vrh tabele i time dodatno zakomplikuju I onako komplikovanu situaciju kada je u pitanju prva pozicija.

“Očekivanja su najveća moguća bez obzira što Čelik ima kvalitetnu ekipu. Naš protivnik zasluženo je na mjestu na kom se nalazi, jer je svojim igrama u dosadašnjem dijelu najviše pružio. Takav rival može samo dodatno da nas motiviše da odigramo dobar meč. Dakle, pokušaćemo da savladamo komšije, kao što smo pokušali sve rivale od početka prvenstva. Međutim, rezultat nas nije ispratio, a sa druge strane igra je bila na nivou, jer smo na svakom meču imali po 4-5 izrazitih prilika. Nadam se da ćemo u narednom periodu proraditi. Idealno bi bilo da to bude baš na današnjem meču”, rekao je Dragan Radojičić, koji je o „metalurzima“ govorio u superlativu.

“Čelik ima opasne igrače koji u svakom trenutku mogu da riješe meč, sredina terena je čvrsta, baš kao i odbrana. Po meni duplo su bolja ekipa u odnosu na minulu sezonu. Jednostavno, kompaktni su, stabilni. Ipak, u redovima aktuelnog šampiona vjeruju da mogu upisati nova tri boda… Pred nama je težak zadatak. Ipak, stoprocentno vjerujem u svoje momke. Potrebno je da damo svoj maksimum. A, ako tako bude uvjeren sam da će nam to donijeti pravi rezultat. Problem nam predstavlja činjenica što nam ne može pomoći Stefan Stefanović zbog povrede, a znate da je on ove sezone naš najstandardni vezni igrač, Stevović se nije oporavio, Vladan Karadžić takođe,ali kukanja nema, niti nam to smije biti alibi”, jasan je popularni Gaga.

Nakon poraza u Petrovcu fudbaleri Čelika pokušaće da se iskupe protiv “ljutog” rivala. Izabranici Slavoljuba Bubanje dokazali su u dosadašnjem dijelu sezone da znatno bolje igraju sa ekipama iz vrha tabele.

Uostalom ako žele da povrate lidersku poziciju pobjeda se nameće kao imperativ.

“Sigurno da je poraz u prošlom kolu protiv Petrovca bio bolan. Nije bilo puno vremena da se ekipa digne. Međutim, ovo je specifična utakmica. Oba rivala nalaze se u vrhu, možda jedan potez odluči pobjednika. U svakom slučaju očekujem interesantnu utakmicu. Sutjeska je u prednosti iz prostog razloga što igra na svom terenu. Ako bude kao prošle godine osamdeset odsto publike navijaće za Sutjesku i to je blagi pritisak na moje igrače. Ipak, zahtijevaću da odigramo fer i korektno, pa neka pobijedi bolji tim. Pred samu utakmicu donijeću odluku da li će igrati Račić, koji se žali na povredu, dok Jovović zbog kartona neće biti u ekipi”, rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Čelik - Sutjeska

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Kapacitet: 5 600. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje).

Čelik (4-2-3-1): Aković - Adrović, Mujdragić, Krsteski, Bulatović - Hadžibulić, Brnović - Zorić, Račić, Đalac - Ivanović.

Sutjeska (4-2-3-1): Janjušević – Bečelić, Ognjanović, Ćuković, Stijepović - Nikolić, Jovović -Masato, Pejović, Isidorović (Karadžić) - Radonjić.

Galerija

Bonus video: