Šljivančanin za treći uzastopni trijumf Rudara

Popović je neoprezno oborio Jovanovića, odlični sudija Bošković pokazao na bijelu tačku odakle je Vlahović lako prevario Đokovića
53 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2013. 11:44h

Iako su prikazali sasvim prosječnu igru, Pljevljaci su uspjeli da upišu treći uzastopni trijumf, dok Tuzanima ostaje da žale što su u finišu utakmice ostali praznih šaka.

Presuda im je stigla u 87. minutu u režiji dvojice omladinaca Rudara, Vukovića i Šljivančanina.

Prvi je sa desne strane centrirao na drugu stativu, a drugi u trku zahvatio loptu i „zakucao“ je u mrežu nemoćnog Đokovića, za veliku radost domačih igrača i navijača.

Prvih pola sata utakmice nije vrijedno pomena, a onda je Ajković sjajnim udarcem sa 20 metara dobro zagraijao Radanovićeve dlanove, što je bio samo uvod u vođstvo gostiju koje je uslijedilo dva minuta kasnije.

Opet je Ajković u glavnoj ulozi, neugodno je centrirao, loptu je glavom okrznuo štoper domaćih Mijušković i poslao je u sopstvenu mrežu.

U nastavku „rudari“ su krenuli znatno angažovanije. Propustili su dobre prilike u 47, 54 i 59. minutu, a zasluženo izjednačili u 72.

Popović je neoprezno oborio Jovanovića, odlični sudija Bošković pokazao na bijelu tačku odakle je Vlahović lako prevario Đokovića.

Potom je uslijedio još jedan zicer za Vukovića i već pomenuta egzekucija tri munuta prije kraja, za važna tri boda.

"Nismo dobro igrali, ali smo osvojili bodove, što je mnogo ljepše nego u nekim susretima kada smo bili vrlo dobri u polju a gubili utakmice. Znali smo da će biti teško, ali nismo odustajali do samog kraja pa smo za tu upornost i nagrađeni trijumfom do koga smo stigli praktično „na mišiće", zadovoljno je kazao strateg Rudara, Mirko Marić.

"Imali smo i igru i aktivan rezultat, a na kraju ostali bez bodova. Skupo nas je koštala velika greška uže odbrane u finišu kada je dozvolila da igrač Rudara neometan postigne pobjedonosni gol. Šta je tu je, idemo dalje, nadam se boljim rezultatima u narednim utakmicama", riječi su trenera Dečića, Fuada Krkanovića.

Rudar - Dečić 2:1 (0:1)

Pljevlja - Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: 700. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Podgorica), Marko Stanković (Cetinje). Strijelci: Vlahović (penal) u 72. i Šljivančanin u 87. minutu za Rudar, Mijušković (autogol) u 32. minutu za Dečić. Žuti kartoni: Nestorović (Rudar), Ljuljđuraj i Ramović (Dečić).

Rudar: Radanović 7, Rustemović 6,5, Sekulić 6 (Ćosović), Tomašević 6,5, Jovančov 6,5, Mijušković 6,5, Gačević 6 (Vuković 6,5), Đurić 7, Jovanović 7 (Šljivančanin), Nestorović 6,5, Vlahović 6,5.

Dečić: Đoković 7, Popović 6, Ramović 6,5, Kuč 6, Zlatičanin 6 (Bošković 6), Lazarević 6, Pepić 6,5, Vujačić 6,5, Ajković 7 (Vučković), Ljuljđuraj 6 (Padović), Mihailović 6.

Bonus video: