Barselona ostvarila najbolji start u istoriji

Nakon što su oborili klupski rekord kada je u pitanju start sezone u domaćem šampionatu, igrači Barselone sada imaju priliku da ostvare najbolju polusezonu u istoriji Primere
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.09.2013. 07:52h

Pobjedom u gostima nad Almerijom (0:2), Barselona je sa sedam pobjeda u isto toliko kola postavila najbolji ligaški početak u istoriji kluba.

Impresivna je i gol razlika, četa Herada Martina je postigla 24, a primila je svega pet pogodaka.

Uz to, argentinski stručnjak je pretekao petoricu Barseloninih trenera koji su sezonu otvorili sa šest vezanih pobjeda, a u pitanju su Džejms Belami (sezona 1929/30), Johan Krojf (1990/91), Luis van Gal (1997/98), Pep Gvardiola (2009/10) i Tito Vilanova (2012/2013).

Svi ovi treneri su, osim Belamija, nakon sjajnog početka na kraju i osvojili titulu.

Najbolji početak sezone ostvarila je ekipa Real Madrida u sezoni 1968/69. godine.

Tada je “kraljevski klub” ostvario niz od devet uzastopnih pobjeda, a da bi premašili ovu brojku, Katalonci mora da pobijede u predstojeće tri utakmice.

Valjadolid (kući), Osasunu (gost) i Real Madrida (kući).

Iako postoje određeni problemi sa povredama, očekuje se da Leo Mesi I društvo dobiju prva dva meča, a onda u direktnom duelu sa Realom na “Nou Kampu” da pokušaju da sruše rekord Primere.

Nakon što su oborili klupski rekord kada je u pitanju start sezone u domaćem šampionatu, igrači Barselone sada imaju priliku da ostvare najbolju polusezonu u istoriji Primere.

Prošle sezone je Tito Vilanova u jesenjem dijelu imao maestralan učinak - 55 od mogućih 57 bodova (18 pobjeda i jedan remi).

Račune je pomrsio upravo Real Madrid, jer je duel na “Nou Kampu” završen miroljubivo (2:2).

Bonus video: