Ljutica objavio širi spisak igrača za turnir u Sarajevu

Crnogorski kadeti okupiće se 17. septembra u Podgorici kako bi odradili nekoliko dana priprema na terenima Trening kampa Fudbalskog saveza
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2013. 14:13h

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Crne Gore Boris Ljutica objavio je danas širi spisak igrača za kvalifikacioni turnir za elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (EP).

Turnir će biti odigran od 8. do 13. oktobra u Sarajevu, a osim crnogorske i selekcije domaćina, Bosne i Hercegovine (BiH), učestvovaće još Portugal i Hrvatska.

Ljutica je na okupljanje pozvao 23 igrača, a spisak će do polaska za Sarajevo biti sveden na 18 imena.

Na spisku su: golmani - Milisav Vuksanović (Budućnost), Matija Šarkić (Anderleht, Belgija)i Miloš Radulović (Empoli, Italija).

odbrana - Stefan Knežević, Petar Šušić, Božidar Đukić, Blagoje Đurković, Luka Malešević (Budućnost), Nikola Popović i Aleksa Đurković (Sutjeska).

vezni red - Miomir Đuričković, Danilo Marković, Marko Burzanović (Budućnost), Balša Boričić, Vuk Orlandić (Mladost), Bojan Magud (Grbalj), Oliver Šarkić (Anderleht, Belgija), Danilo Pavićević (Čelik) i Stefan Vukčević (Zeta).

napad - Driton Camaj, Mihailo Perović (Budućnost), Nikola Vujnović (Radnički Obrenovac, Srbija) i Zoran Petrović (Mladost).

Selektor Ljutica kazao je da crnogorske kadete u BiH očekuju utakmice sa izuzetno jakim protivnicima, ali da vjeruje njegovi izabranici mogu osvojiti jedno od prva dva mjesta u grupi.

“U Sarajevu nas očekuju tri jake utakmice, sa izuzetno kvalitetnim reprezentacijama Hrvatske, Portugala i BiH. Nećemo biti kompletni, jer zbog povreda ne možemo da računamo na Momčila Raša iz Igala i Miloša Raičevića iz Zete, ali nastojaćemo da napravimo korak više u odnosu na predhodne generacije i da osvojimo jedno od prva dva mjesta koja vode u elitnu rundu kvalifkacija”, rekao je Ljutica u izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza .

Crnogorski kadeti okupiće se 17. septembra u Podgorici kako bi odradili nekoliko dana priprema na terenima Trening kampa Fudbalskog saveza.

Crna Gora će u prvom kolu, 8. oktobra, igrati protiv Hrvatske, dva dana kasnije sastaće se sa Portugalom, dok je za 13. oktobara zakazan duel sa domaćom reprezentacijom.

Bonus video: