Zamka za Ronalda u Madridu, Šalke bez nade sa Sitijem

Atletiko Madrid protiv Juventusa u jednom od derbija osmine finala Lige šampiona, Mančester siti gostuje Šalkeu (21 sat)
2231 pregleda 0 komentar(a)
Grizman i Simeone, Foto: Sergio Perez
Grizman i Simeone, Foto: Sergio Perez

Kristijano Ronaldo se vraća u Madrid, prvi put od kada je ljetos otišao iz Reala u Juventus i napravio transfer za koji se dugo mislilo da je nemoguć.

Portugalac ide na megdan omiljenoj žrtvi, Atletiku, timu kojem je tokom boravka u Španiji dao čak 22 gola u 31 utakmici, a zadatak da ga ovog puta zaustavi mogao bi da dobije Stefan Savić, jedini crnogorski fudbaler u nokaut fazi Lige šampiona ove sezone.

Savić se za vikend vratio na teren poslije povrede i pauze od mjesec zbog povrede lista, dilema je da li će mu Dijego Simeone odmah ukazati šansu od prvog minuta u jednom od derbija osmine finala u kojem se očekuje borba do posljednjeg daha.

- Ovo je za nas kao finale. Nemamo pravo na grešku - kaže Simeone i stavio do znanja kakav je pritisak na timovima pred dvomeč.

Juve je viđen kao jedan od najvećih kandidata za evropski pehar i želi da učini sve da se ove sezone, nakon večerašnjeg duela, vrati na stadion “Vanda Metropolitano”. Jer, to bi značilo da je stigao do finala...

- Nijednog momenta ne želimo da pobjegnemo od ambicija. Vjerujem da možemo da osvojimo Ligu šampiona, a mečevi protiv Atletika će pokazati koliko je to realno. Teško da postoji veći izazov u ovom trenutku od meča sa Atletikom na “Vandi” - poručuje trener “stare dame” Masimilijano Alegri.

Juventus je posljednji put Ligu šampiona osvojio 1996. godine, a od tada je izgubio pet finala - od Borusije, Milana, Reala dva puta i Barselone.

- Ne mislim o istoriji, već kako da postignemo makar gol u Madridu - kaže Alegri.

I Atletiko je tim koji je sreća napuštala u finalima. Posljednja dva, 2014. i 2016. godine, oba u duelima sa Realom, gubio je u produžecima ili nakon penala.

- Inspiriše nas to što je finale Lige šampiona na našem stadionu. Ali, iz ove perspektive možemo samo da maštamo o tome da se za titulu borimo pred našim navijačima. Na terenu mora sve da se zasluži - ističe Simeone.

“Kolćonerosi” u devet mečeva ne znaju za poraz od italijanskih ekipa (sedam pobjeda i dva remija), a ni Juve ih nije savladao u sezoni 2014/15. u grupi.

A u Gelzenkirhenu gostuje Mančester siti, koji je pobijedio u 12 od posljednjih 13 utakmica u svim takmičenjima. Niko ne sumnja u to da su “građani” apsolutni favorit u dvomeču protiv Šalkea, koji ne blista ni u Bundesligi.

- Protiv tima kakav je Siti morate da budete perfektni da biste došli u situaciju da vjerujete u malo čudo. Nadam se da smo spremni za takvih 90 minuta - rekao je trener “kraljevsko-plavih” Domeniko Tedesko. Meč će biti emotivan za krilo Sitija Liroja Sanea, koji ide na megdan matičnom klubu.

- Šalke je moj klub. Tako će uvijek biti - kazao je Sane.

Bonus video: