Sve je gotovo: Roma je poražena, Malkom došao na Nou Kamp

Malkomovi agenti su umjesto u Italiju došli u Kataloniju i, kako javljaju španski mediji, brzo dogovorili sve. Bordo će dobiti 41,5 miliona eura
102 pregleda 0 komentar(a)
Malkom, Foto: Reuters
Malkom, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2018. 17:15h

Sve je gotovo - Barselona je dovela treće pojačanje ovog ljeta.

U filmskoj priči Barsa je Romi bukvalno otela Brazilca Malkoma, koji je već potisao ugovor na četiri godine.

Rimljani su se ranije danas povukli iz trke, svjesni da su i Bordo i Malkom i Barsa odigrali prljavo...

A sinoć je sve bilo drugačije - Bordo je na zvaničnom sajtu je objavio da je postigao dogovor sa Romom, a Brazilac je u večernjim satima trebalo da otputuje u Rim.

Iznenada, nešto poslije 22 sata, stigla je informacija da su igračevi agenti dobili poziv iz Barselone, a čelnici francuskog kluba bolju ponudu od Rominih 38,5 miliona eura (32 plus bonusi).

Posao je stopiran na zahtjev obje strane - Bordo je želio da zaradi više, a 21-godišnji fudbaler bio je ushićen zbog poziva kluba koji je san svih Brazilaca, i u kojem su igrali Romario, Ronaldo, Ronaldinjo, Nejmar...

Malkomovi agenti su umjesto u Italiju došli u Kataloniju i, kako javljaju španski mediji, brzo dogovorili sve.

Bordo će dobiti 43 miliona eura (41+2), a fudbaler platu od pet miliona po sezoni, što je dvostruko više od onoga što je prvobitno dogovorio sa "vučicom".

"Mundo deportivo" prenosi i da će Malkom imati otkupnu klauzulu od 400 miliona eura.

Italijanski mediji prenose da je Roma vjerovala do kraja, da je danas čak i izjednačila Barsinu ponudu, ali je na kraju Malkom bio taj koji je prelomio da ode u redove "balugrane".

"Bordo je nekorektan, Monći ljut, a Barsa arogantna", pišu mediji sa Apenina.

Malkom je postao opcija za Barsu nakon što je Čelsi odbio i treću ponudu za Vilijana i tražio 70 miliona eura za dolazak brazilskog veziste.

Šampion Španije je sada definitivno dobio mlađeg igrača, kojeg stručnjaci opisuju kao kombinaciju Vilijana i Nejmara, ali i igrača koji stilom igre neodoljivo podsjeća na Daglasa Kostu, asa Juventusa.

Prije Malkoma, na "Nou kamp" su došli štoper Klemen Lengle iz Sevilje i defanzivni vezista Artur Melo, dosadašnji fudbaler Gremija.

Bonus video: