Podgoričani uhvaćeni na krivoj nozi

Pobjeda Pljevljaka pod Goricom, četvrta od posljednjih devet mečeva, je možda rezultat spretnih i srećnih okolnosti - lopta je kod jedinog gola zakačila živi zid i promijenila smjer
2 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2013. 10:44h

Budućnost je nastavila da igra po sistemu po kojem je i počela prvenstvo - dobro na strani, loše kod kuće - s tim što je subotnji trijumf pod Goricom protiv Dečića očigledno bio varka, odraz manjka kvaliteta protivnika.

A tri mjeseca nakon što su u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona remizirali sa Slaskom 2:2, fudbaleri Rudara opet su se vratili u Podgoricu, pokazavši da im najveća crnogorska arena odgovara - bez obzira u kom sastavu istrčali na teren.

Pobjeda Pljevljaka pod Goricom, četvrta od posljednjih devet mečeva, je možda rezultat spretnih i srećnih okolnosti - lopta je kod jedinog gola zakačila živi zid i promijenila smjer - ali je Budućnost za 90 minuta uradila malo, premalo, da bi osvojila sva tri boda.

Zato je remi - i to onaj tvrdi, bez golova - bio najrealniji i najpravedniji ishod loše predstave na praznom stadionu, ali će lopta u mreži Agovića (više je to bio autogol, nego gol Kata iz slobodnog udarca) možda dodatno pomoći treneru Budućnosti Nenadu Vukčeviću da što prije riješi evidentan problem, a to je nemoć kada se protivnik organizovano brani.

"Znali smo kako Budućnost igra i šta joj nedostaje, zato smo se svjesno povukli i prepustili protivniku sredinu terena. Nismo uradili ništa specijalno na utakmici, ali dobiti Budućnost u Podgorici i vratiti se u sredinu tabele nakon onako lošeg starta, veliki je uspjeh i čestitam mojim fudbalerima", prokomentarisao je trener Rudara Mirko Marić.

Budućnost je u prvom poluvremenu samo jednom probila defanzivni Rudar i stigla je ogromna šansa - majstorska lopta Burzanovića izbacila je Nikača jedan na jedan sa Radanovićem, ali je golman Rudara nogom odbranio šut koji je mogao u potpunosti da promijeni tok meča, možda i poništi svu priču o nemoći Budućnosti na domaćem terenu.

Ispostavilo se da je to bila zlatna šansa za Podgoričane, jer do kraja meča nije stigla ni približno takva, iako su Hočko u 36, Rogošić u 41. i opet Nikač u 2. minutu nastavka, imali otvorene šuteve na gol, ali nisu bili precizni.

Pljevljaci su se od starta zadovoljili remijem, iako su i oni u 26. minutu imali dobru šansu preko Jovančova. Na kraju su ugrabili sva tri boda - lopta je nakon slobodnog udarca Japanca Koheija Kata u 56. minutu promijenila smjer od živog zida i uhvatila Agovića na krivoj nozi.

Trener domaćih Vukčević je u pokušaju da dođe do izjednačenja mijenjao najiskusnije (prvo Nikača, pa Burzanovića), a takve odluke ne samo da nisu promijenile tok meča, već su mu donijele dodatne probleme.

Burzanović je, naime, očigledno nezadovoljan zamjenom odbio da pruži ruku Vukčeviću, što je rezultiralo kraćom prepirkom kraj klupe za rezerve.

"Ne znam je li Burzanović bio nezadovoljan izmjenom ili svojom igrom, ali njegov potez nije bio korektan. Od početka sezone nastojimo da se držimo zajedno i da budemo pravi kolektiv, bez obzira na pobjede ili poraze, a ovaj detalj ne ide u prilog tome", kazao je Vukčević.

Samo jedan, neprecizan pokušaj Ilinčića, obilježio je finiš meča u kojem je Budućnost pokušala da izjednači i sa štoperom Orahovcem u vrhu napada, ali nije bilo pomoći.

"Ispostavilo se da je šansa Nikača bio detalj koji je prelomio utakmicu. Rekao sam na poluvremenu igračima da će odlučiti samo jedan detalj, da ćemo dati gol ili mi ili protivnik, na našu nesreću dali su ga oni", rekao je Vukčević.

Za tri dana Budućnost gostuje (protiv Zete), a to je, pokazali su to dosadašnji mečevi - kao da igra na domaćem terenu.

"Moramo brzo da se oporavimo i da nastavimo dalje", zaključio je Vukčević.

Budućnost - Rudar 0:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Danijel Dević (Bar). Strijelac: Kato u 56. minutu. Žuti kartoni: Kopitović (Budućnost), Kaluđerovič, Gačević, Kato, Nestorović (Rudar).

Budućnost: Agović -, Raspopović 5,5, Kopitović 5,5, Radunović 6, Hočko 5,5, Rogošić 5,5, Ćetković 5,5, Burzanović 6 (Cmiljanić), A.Vukčević 5,5 (Ilinčić 6), Nikač 5,5 (Milošević).

Rudar: Radanović 7, Gačević 6 (Vuković), Đurić 6, Mijušković 6,5, Nestorović 6,5, Sekulić 6 (Rustemović), Kaluđerović 7, Kato 7, Gordić 6, Jovanović 6,5, Jovančov 6 (Tomašević).

Galerija

Bonus video: