Tomić nokautirao svoj bivši klub

Mornar je protiv Mladosti zabilježio prvu pobjedu na svom terenu. Za takav poduhvat, Barani su potražili “pomoć” bivših igrača protivnika, posebno Danila Tomića, koji je postigao tri gola
0 komentar(a)
Tomić, Foto: Vesko Belojević
Tomić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.09.2013. 16:03h

I seriji neuspjeha morao je da dođe kraj - Mornar je protiv Mladosti zabilježio prvu pobjedu na svom terenu ove sezone.

Za takav poduhvat, Barani su potražili “pomoć” bivših igrača protivnika, posebno Danila Tomića - nekadašnji kapiten Mladosti bukvalno je uništio svoj bivši tim sa tri postignuta gola, dok je četvrti djelo Rotkovića, takođe bivšeg igrača Podgoričana.

"Lakše se diše nakon ovakve igre i rezultata. Napokon smo bili ona ekipa koju mi u stručnom štabu želimo da vidimo na terenu", prokomentarisao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

Početak nije najavljivao ono što će se dogoditi kasnije, jer su prvu priliku imali su gosti. Seratlić je odlično proigrao Savićevića, koji je tukao iz prve, ali je lopta okrznula stativu. Domaći su, ipak, brzo pokazali zube i nakon polušanse Rotkovića poveli u 18. minutu - Divanović se izborio za poziciju, proigrao Rotkovića, uslijedila je dobra asistencija i rutinska egzekucija Tomića.

Dva minut kasnije moglo je da bude 2:0. Rotković lako se otresao čuvara, tukao sa 14 metara, ali se sjajnom intervencijom istakao golman gostiju Kuzmić. Uslijedilo je malo zatišje i nova radost Barana u finišu poluvremena. Akcija kao preslikana kao kod prvog gola. Divanović je ponovo proigrao Rotkovića, uslijedio je udarac koji je Tomić odlično ispratio na drugoj stativi i pravovremenim uklizavanjem loptu pospremio u mrežu.

Dio evropske klase Podgoričani su pokazali tek u 67. minutu. Nakon dobre akcije veznog reda Mitrović je proigrao Markovića, uslijedila je rutinska završnica i - da ironija bude veća - gol za Mladost bivšeg igrača Mornara.

Da ima karakter domaći sastav je pokazao tek što je krenuo sa centra. Mijušković je majstorski prošao po lijevoj strani, odličnim centaršutom pogodio i više nego inspirisanog Tomića, koji je majstorskim udarcem kompletirao het-trik.

Mladost se u 74. minutu opet vratila u igru, Japanac Kavanabe je odlično izveo prekid i praktično pogodio u glavu rezervistu Kneževića, kome nije bilo teško da pogodi mrežu. Sve dileme ipak je otklonio Rotković, golom u finišu za 4:2 nakon kiska odbrane gostiju.

"Kada primite četiri gola onda protivniku morate čestitati na zasluženoj i ubjedljivoj pobjedi. Razočaran sam, jer uopšte nismo ličili i ovo najlošija partija koju smo pružili ove sezone", kazao je trener Mladosti Nikola Rakojević.

MORNAR - MLADOST 4:2

Bar - SRC “Topolica”. Gledalaca: 200. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Tomić u 18, 41. i 68. i Rotković u 87. (Mornar), Markovć u 67. i Knežević u 74. minutu (Mladost). Žuti kartoni: Mijušković (Mornar), Kavanabe, Seratlić. (Mladost).

Mornar: Masoničić 6,5, Dubljević 6,5, Arsenijević 6,5, Petrović 7, Obradović 6,5, Tomić 8, (Vukmarković), Radovanović 6,5, Mijušković 7 (Spasojević), Kajević 7, Divanović 7, Rotković 7,5.

Mladost: Kuzmić 5,5, Živković 5,5, Ćetković 5,5, Kavanabe 6, Šofranac 6, Mitrović 5,5, Mugoša 6, Savićević 6 (Boričić 5,5), Seratlić 6, Kašćelan 5,5 (Knežević 6,5), Marković 6,5.

Bonus video: