Popravni za Mogren, zamka za lidera u Petrovcu

Nakon dva remija - protiv Čelika u Budvi i Mladosti u Podgorici, Mogren će na gostovanju Dečiću u Tuzima pokušati da se vrati u pobjednički ritam
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.09.2013. 08:58h

Nakon dva remija - protiv Čelika u Budvi i Mladosti u Podgorici, Mogren će na gostovanju Dečiću u Tuzima pokušati da se vrati u pobjednički ritam.

“Iako nismo dali gol, protiv Mladosti u subotu smo pokazali da smo počeli da igramo fudbal, onako kako smo priželjkivali. Dominirali smo, stvorili dosta šansi, rekao bih čak i da smo odigrali najbolju utakmicu do sada, ali je nedostajala realizacija. Dečić je neugodan na domaćem terenu, ali sam ubijeđen da ćemo dobiti i sa manje stvorenih šansi nego što je to bio slučaj u subotu”, kaže Milan Đurišić, ofanzivni vezista Budvana.

Tuzani su prikovani za dno, nakon sedam kola jedini nemaju pobjedu, ali ipak vjeruju da dolaze bolji dani.

“Nema predaje. Budite sigurni da Mogrenu neće biti lako u Tuzima”, kazao je Fuad Krkanović, trener Dečića.

Veliki test šampionskih ambicija imaće fudbaleri Čelika danas pod Malim brdom.

Ako pobjednički prebrode i ovo gostovanje, „metalurzi” će definitivno biti najveći kandidati za jesenju titulu.

“Petrovac važi za jednu od najnezgodnijih ekipa u ligi i toga moramo da budemo svjesni. Upozorio sam momke da nas očekuje čvrst i motivisan protivnik. Ipak, ubijeđen sam da imamo dovoljno kvaliteta da se suprotstavimo domaćinu. Dosadašnji rezultati uslovili su da samopouzdanja imamo na pretek. Neriješen rezultat ne bi bio neuspjeh, ali ako se ukaže šansa za nešto više pokušaćemo da je iskoristimo”, kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Petrovac ove sezone još nije slavio kod kuće u prvenstvu, a renovirani stadion pokazao se kao uklet na mečevima protiv Budućnosti (1:3) i Zete (1:2).

„Prokletstvo“ je, doduše, razbijeno u meču Kupa sa Bratstvom, ali pitanje je da li je realno takav ishod očekivati i protiv Čelika...

“Težak meč, rival za respekt. Ekipa koja je do sada pokazala visoke ambicije, bilo da igra kod kuće ili na strani. Mi kao da se još privikavamo na svoj stadion, ali nam očigledno treba vremena. I to će brzo doći na svoje, možda već protiv Nikšićana”, istakao je golman Nemanja Popović.

Bonus video: