Volkot ne igra protiv Crne Gore

Napadač Arsenala će, naime, sjutra biti podvrgnut operaciji trbušnog zida i izvjesno je da ga čeka najmanje dvije sedmice pauze
7 komentar(a)
Teo Volkot, Foto: Beta/AP
Teo Volkot, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.09.2013. 18:37h

Engleska u presudne duele za plasman na Svjetsko prvenstvo ulazi bez jednog od najstandardnijih igrača - utakmice sa Crnom Gorom 11. oktobra i četiri dana kasnije protiv Poljske na "Vembliju" propustiće Teo Volkot.

Napadač Arsenala će, naime, sjutra biti podvrgnut operaciji trbušnog zida i izvjesno je da ga čeka najmanje dvije sedmice pauze.

Volkot povredu vuče još od duela sa Marsejom u Ligi šampiona prošle srijede, a situacija se pogoršala prije utakmice sa Stoukom u Premijer ligi u nedjelju.

"Teo će biti van terena makar dvije sedmice. Sreća pa neće propustiti mnogo utakmica Arsenala, ali svakako neće igrati za reprezentaciju", pojasnio je i menadžer Arsenala Arsen Venger.

Engleski mediji ističu da je ovo veliki udarac za selektora Albiona Roja Hodžsona pred presudne utakmice u kojima „samo pobjede garantuju siguran odlazak u Brazil”.

BBC je naveo i moguće alternative Volkota na poziciji desnog krila, ali i podvukao da je problem što nijedan od tih igrača nije standardan u svojim timovima - opcije su Aleks Okslejd-Čembrlen (još se oporavlja od povrede u Arsenalu), Aron Lenon, Andros Taunsend (obojica iz Totenhema), Džejms Milner (Mančester siti), Ešli Jang (Mančester junajted) i Rahim Sterling (Liverpul).

Bonus video: