Lideri žele nastavak velike serije

"Azuri" dočekuju fenjeraša nakon velike pobjede nad Milanom kojeg je savladao u gostima poslije 27 godina
0 komentar(a)
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2013. 14:23h

Ako se gleda situacija na tabeli, Napoli i Roma, lideri Serije A, teško mogu da pogriješe baš u ovom kolu - Napolitanci dočekuju najgoru ekipu u ligi Sasuolo, dok "vučica" ide u Đenovu na megdan Sampdoriji koja i dalje nema trijumf kod kuće.

Tim Rafaela Benitesa dočekuje fenjeraša nakon velike pobjede nad Milanom kojeg je savladao u gostima poslije 27 godina. Dakle, ne treba posebno napominjati kava euforija sada vlada u gradu pod Vezuvom.

"Najteže su unaprijed dobijene utakmice, ali vjerujem da će moji igrači opet pokazati snagu. Šta treba da popravimo? Moramo da budemo sigurniji u samom finišu utakmica, ne smije da nam se dešava da patimo kao na "San Siru", rekao je španski trener.

Trijumf nad Milanom je, međutim, morao i da ima cijenu - Kristijan Mađo je povrijedio koljeno i biće van terena najmanje mjesec.

U Rimu je, s druge strane, atmosfera usijana, pogotovo nakon pobjede nad Lacijom u nedjelju.

Roma ima najbolji start sezone poslije 53 godine, a Sampdorija baš i nije u dobrom ritmu - poslije četiri kola ima po dva remija i poraza, od čega jedan „zabranjeni” protiv Đenove od 3:0.

"Vučica" je posljednji put na "Ferarisu" pobijedila Samp 2008. godine...

"Zaboravimo Lacio, na redu je delikatan meč u Đenovi", poručio je trener Rome Rudi Garsija.

Juventus gostuje Kjevu, a glavna tema u Torinu je rekacija Andree Pirla koji nije bio zadovoljan izmjenom protiv Verone u nedjelju. On je, naime, nakon izmjene otišao direktno u svlačionicu.

"Ko se bude ponašao kao Pirlo u nedjelju biće po kazni mjesec van ekipe", istakao je trener Antonio Konte.

Milan bez Marija Balotelija (kažnjen tri utakmice) gostuje Bolonji, a derbi kola se igra sjutra veče - sastaće se Inter i Fiorentina.

Parovi: Bolonja - Milan, Kjevo - Juventus, Lacio - Katanija, Livorno - Kaljari, Napoli - Sasuolo, Parma - Atalanta, Sampdorija - Roma, Torino - Verona (20.45).

Sjutra: Inter - Fiorentina.

Juče: Udineze - Đenova 1:0

Bonus video: