Budućnost hvata priključak?

Obje ekipe u dobrom raspoloženju dočekuju meč koji će se peti i posljednji put ove jeseni pod Goricom igrati pred praznim tribinama
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.09.2013. 08:23h

Budućnost pod Goricom dočekuje Rudar u najinteresansantnijem meču 8, vanrednog kola Telekom 1. CFL.

Obje ekipe u dobrom raspoloženju dočekuju meč koji će se peti i posljednji put ove jeseni pod Goricom igrati pred praznim tribinama (naravno, ako ne bude novih kazni).

Budućnost je u subotu pobjedom nad Dečićem prvi put vezala dva trijumfa, dok je Rudar protiv Grblja upisao prvu pobjedu ove sezone.

"Puno bi nam značila pobjeda pred seriju teških i zgusnutih utakmica. Čeka nas i Kup i prvenstvo, ne znam imamo li igrački kadar da guramo jednako dobro na oba fronta, ali ćemo pokušati oboje - da se priključimo vrhu tabele i plasiramo u četvrtfinale Kupa. Bio bi to sjajan rezultatat, naročito nakon početka koji u rezultatskom smislu nije bio idealan, iako smo igrali dobro", kaže Marko Ćetković.

Povratkom Igora Burzanovića, Budućnost je zabilježila dvije pobjede. Nekadašnji kapiten još nije postigao gol, ali je zato proradio - Ćetković.

"Mnogo je lakše od kada je stigao Burzanović, posebno nama u napadu. On zna da sačuva loptu, uvijek veže na sebe po dva fudbalera i ostaje više prostora", ističe Ćetković, strijelac sjajnog gola u subotu protiv Dečića.

Budućnost je pod Goricom samo jednom dobila Rudar na posljednjih osam mečeva, i to u maju 2011. godine. Pitanje je, međutim, koliko će tradicija značiti pred današnji meč nakon što su oba kluba drastično promijenila sastave u odnosu na minule sezone.

Remi u Nikšiću, pa trijumf nad Grbljem, značajno su popravili raspoloženje u „rudarskom“ taboru i dodatno podgrijali optimizam uoči derbija.

"Pobjeda u subotu značila nam je mnogo više od tri boda, jer nas je psihološki rasteretila i pokazala da možemo ravnopravno sa svima, pa i sa onima koji su nam uvijek pravili probleme, kao što je Grbalj. Zato današnju utakmicu čekamo opušteno jer mnogo više možemo da dobijemo nego da izgubimo. Znam da nas čeka težak zadatak, ali isto tako znam i da se momci neće predati i da će učiniti sve da iznenade Budućnost, kao što se to nekoliko puta desilo proteklih sezona", kaže trener Rudara Mirko Marić, koji ne računa na povrijeđenog Vlahovića, a pod znakom pitanja su Nestorović i Jovančov.

Parovi 8. kola

DEČIĆ - MOGREN (15.00 h)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

MORNAR - MLADOST (15.00)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

PETROVAC - ČELIK (15.00)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

SUTJESKA - LOVĆEN (15.00)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

GRBALJ - ZETA (15.00)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - RUDAR (15.00)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Bonus video: