Peres: Bejlov transfer je bio jeftin

"Bejl je bio jeftin. Transfer Gereta Bejla je model po kome radi Real Madrid - dovodi u klub najbolje svjetske igrače. Svi veliki igrači Reala su bili jeftini", rekao je Peres
6 komentar(a)
Bejl, Foto: Beta/AP
Bejl, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.09.2013. 11:29h

Predsjednik Real Madrida Florentino Peres rekao je danas da je rekordan transfer fudbalera

Gareta Bejla iz Totenhema, vrijedan 100 miliona eura, bio "jeftin".

Bejl je 2. septembra, posljednjeg dana prelaznog roka, za, kako su španski mediji naveli, rekordan transfer od 100 miliona eura, prešao iz Totenhema u Real Madrid. Peres je ranije izjavio da klub neće saopštiti vrednost transfera.

"Bejl je bio jeftin. Transfer Gereta Bejla je model po kome radi Real Madrid - dovodi u klub najbolje svjetske igrače. Svi veliki igrači Reala su bili jeftini. Neću mnogo da se osvrćem na cijenu transfera. Ne razumijem kako su se neke cifre pojavile u medijima, da sam novinar to ne bih mogao da objavim", rekao je Peres španskim medijima.

Tokom ljetnjeg prelaznog roka trajale su spekulacije o Bejlovom transferu, a Totenhem je saopštio da neće prodati svog napadača za manje od 94 miliona eura, koliko je Real 2009. godine platio Mančester junajtedu za Kristijana Ronalda.

"Totenhem nije želio da ga proda i to smo poštovali. Ali, kada smo saznali da Mančester junajted želi da pošalje ponudu Totenhemu, mi smo poslali našu. Bejl je od djetinjstva sanjao da igra za Real Madrid i od nas je tražio da mu to omogućimo", rekao je Peres.

Bonus video: