Belgija prejaka za Crnu Goru

Crnogorke su poražene od Belgije, najbolje selekcije u grupi, sa ubjedljivih 4:0.Sjutra posljednji meč u Grupi sa Turskom
0 komentar(a)
Kadetkinje, Foto: FSCG
Kadetkinje, Foto: FSCG
Ažurirano: 24.09.2013. 09:02h

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom kolu turnira desete kvalifikacione grupe za odlazak na U-19 Evropsko prvenstvo. Crnogorke su poražene od Belgije, najbolje selekcije u grupi, sa ubjedljivih 4:0.

Uprkos ubjedljivom porazu, naša selekcija je odigrala više nego dobru utakmicu u kojoj je do samog finiša meča imala samo gol zaostatka za favorizovanim protivnikom. Ipak, u posljednjih desetak minuta regularnog toka našoj selekciji je ponestalo snage i koncentracije što su Belgijanke iskoristile da poprave gol razliku. Posebno se istakla Marko Van Aker koja je u drugom minutu sudijske nadoknade zaokružila het-trik, da bi nepun minut kasnije Lola Vajnblum postavila konačan rezultat.

"Dali smo maksimum i pokušali da pariramo mnogo kvalitetnijem timu Belgije. Treba biti realan i reći da će nam trebati još mnogo vremena da se primaknemo najkvalitetnijim evropskim selekcijama. Djevojkama moram čestitati na zalaganju i borbenosti koja je bila na visokom nivou. Žao mi je samo zbog pada koncentracije u posljednjih deset minuta zbog kojih nas je protivnik kaznio sa tri gola. Ostaje nam utakmica sa Turskom na kojoj očekujem isti nivo zalaganja, jer svaki meč na ovom nivou treba iskoristiti kako bi djevojke mogle da napreduju", rekao je selektor Zoran Mijović.

Selekcija Turske, naredni protivnik Crne Gore, juče je bila bolja od Mađarske sa 3:2 i tako ostala u kombinaciji za drugo mjesto i plasman u narednu fazu takmičenja.

Za Crnu Goru su igrale:

Marija Žižić, Tatjana Đurković (Milica Radunović), Andreja Vidić, Milica Vulić, Marija Goranović, Ivana Ivaštanin, Ivana Krivokapić, Edita Divanović (Ivana Knežević), Katarina Ćorić (Irena Mitrović), Jelena Šturanović, Darija Đukić.

Bonus video: