Arsenal nastavlja sa politikom racionalnog trošenja

Arsenal je početkom septembra doveo Ozila iz Real Madrida za 50 milliona eura i tim transferom oborio klupski rekord kada je dovođenje jednog igrača u pitanju
2 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2013. 20:28h

Fudbalski klub Arsenal saopštio je danas da će nastaviti politiku racionalnog trošenja novca, iako je u prošloj fiskalnoj godini, od maja 2012. do maja 2013, ostvario profit.

Međutim, "tobdžije" su ostvarile profit manji za skoro 80 odsto u odnosu na prethodni obračunski period, odnosno promet im je bio 288,5 milona eura, a dobit od neoporezovanog profita bio je 8,9 miliona, što je petostruko manje od 43,5 miliona iz prethodne godine.

"Dovođenje Mesuta Ozila u prethodnom prelaznom roku je direktan rezultat našeg ekonomskog razvoja u posljednjih nekoliko godina, što nam je omogućilo dovođenje igrača svjetske klase", rekao je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis.

Arsenal je početkom septembra doveo Ozila iz Real Madrida za 50 milliona eura i tim transferom oborio klupski rekord kada je dovođenje jednog igrača u pitanju.

Arsenal je takođe saopštio da na raspolaganju ima 142,2 miliona eura, što čini najveći kapital u Premijer ligi.

"Moramo da nastavimo naš razvoj poslovanja, kako bi klubu omogućili da ostvari uspjehe. Razvoj mora da bude u skladu s našim vrijednostima, kako bi se obezbijedila održivost", rekao je predsjednik Arsenala Čips Kesvik.

Bonus video: