Ronaldo: Kasiljasu nikad nije bilo teže

"Nije nikada do sada imao takvu konkurenciju, iako je jedan od najboljih golmana u istoriji. Poznajem i Dijega, trenirali smo zajedno i jako je dobar", rekao je Ronaldo
6 komentar(a)
Kasiljas i Lopes, Foto: Reuters
Kasiljas i Lopes, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2013. 21:17h

Ikeru Kasiljasu neće biti lako da se vrati na gol Real Madrida, smatra legendarni Brazilac Ronaldo.

Popularni Fenomen je prilično siguran u svoju konstataciju jer poznaje i kvalitete Dijega Lopesa, čuvara mreže zbog kojeg Kasiljas sjedi na klupi u Madridu.

"Kasiljas je u teškoj situaciji. Nije nikada do sada imao takvu konkurenciju, iako je jedan od najboljih golmana u istoriji. Poznajem i Dijega, trenirali smo zajedno i jako je dobar. Zato Karlo Anćeloti makar nema brigu kod odabira golmana", rekao je Ronaldo.

Brazilac je u intervjuu za madridski "As" komentarisao i zemljaka Nejmara, zvijezdu Barselone.

"Znao sam da će Nejmar imati poteškoća u početku u Barsi, ali vjerujem da dobri igrači uvijek razumiju jedni druge i biće i on sve bolji u društvu pravih fudbalera. Prošle godine je u Brazilu stagnirao, a sada je vrijeme da napreduje iako je evropski fudbal mnogo zahtjevniji. Konkurencija će ga učiniti boljim", kazao je Ronaldo.

Nekadašnji as Barse i Reala vidi ta dva tima kao favorite u Ligi šampiona, ali ne zaboravlja ni Bajern i Borusiju.

"Real i Barsa su uvijek favoriti u Ligi šampiona. Vjerujem da će se bitka voditi između te dvije ekipe i tandema iz Njemačke", istakao je nekada najbolji fudbaler na planeti.

Bonus video: