Brus: Di Kanio, ne plaši sopstvene igrače!

"To je isti čovjek koji je prošle godine vodio Svindon. Sjetite se, tada je bilo dosta tračeva o tome da baš i nije omiljen među igračima", rekao je Alan Širer
0 komentar(a)
Paolo di Kanio, Foto: Reuters
Paolo di Kanio, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2013. 15:59h

Sanderlend je otpustio Paola di Kanija i ta odluka je otvorila niz pitanja na Ostrvu - malo je onih, čak i menadžera u Premijer ligi, koji brane Italijana.

Stiv Brus, bivši menadžer Sanderlenda, sada Hala, vjeruje da Di Kaniove metode nisu baš poželjne za Premijer ligu i da je morao da "plati" zbog lošeg odnosa sa ekipom.

"Di Kanio želi da zaplaši igrače, a faktor straha može samo da izazove kontraefekat. Morate da budete sposobni da vodite igrače kao ličnosti. Morate da ih poznajete svakog pojedinačno da bi mogli da funkcionišete - rekao je bivši štoper Mančester junajteda.

Brusovu teoriju je podržao i Najel Kvin, nekadašnji fudbaler i član uprave Sanderlenda, ali i dodao da je klub požurio s odlukom da otpusti Di Kanija.

Tajtus Brambl je jedan od igrača koji je ljetos otišao sa Stadiona svjetlosti jer ga Di Kanio nije želio, a sada je otvorio dušu.

"Di Kanio izađe u medije i „udari” po igračima. Ali, nijednom sve to nije rekao nama u oči", kazao je Brambl, koji je trenutno bez kluba.

A, Alan Širer, legenda Njukasla (najvećeg rivala Sanderlenda) bio je iznenađen smjenom Di Kanija, ali ne i njegovim ponašanjem.

"Odakle sad ovo? Pa zar ljudi iz kluba nisu znali ko je Di Kanio? Očigledno nisu dobro odradili domaći zadatak kada su birali menadžera. Pa on je isti čovjek koji je prošle godine vodio Svindon. Sjetite se, tada je imao svađe sa svojim fudbalerima i bilo je dosta tračeva o tome da baš i nije omiljen među igračima", bio je bez dlake na jeziku Širer.

Di Kanio je smijenjen nakon poraza od VBA u gostima (3:0), a vrhunac je bio kada se Italijan zaletio ka navijačima svoje ekipe i upao u verbalni sukob. Sanderlend je očajno otvorio sezonu - ima samo bod u pet kola i posljednji je na tabeli.

Po engleskim medijima, dva su kandidata za novog menadžera Sanderlenda - favorit je Roberto di Mateo, a šanse ima i Gustavo Pojet.

Bonus video: