Preminuo Vlatko Marković

Marković, u posljednje vrijeme počasni predsjednik HNS, bolovao je od Alchajmerove bolesti, a prije nekoliko dana dobio je i upalu pluća, koja je pogoršala teško zdravstveno stanje
1 komentar(a)
Vlatko Marković, Foto: HNS
Vlatko Marković, Foto: HNS
Ažurirano: 23.09.2013. 09:49h

Bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković, preminuo je u noći između nedjelje i ponedjeljka u zagrebačkoj bolnici Rebro.

Čovjek koji je u posljednje vrijeme bio počasni predsjednik HNS je bolovao od Alchajmerove bolesti, a prije nekoliko dana dobio je i upalu pluća, koja je samo dodatno pogoršala teško zdravstveno stanje. Preminuo je u 77. godini.

Marković je rođen 1. januara 1937. godine, a na početku karijere igrao je za Iskru iz Bugojna i Čelik iz Zenice. U Zagreb je stigao na školovanje 1958. godine i u Dinamu je ostao do 1965.

Od 1966. do 1968. je igrao za bečku Austriju i Rapid, a za reprezentaciju SFRJ je odigrao 16 utakmica i postigao autogol.

Igrao je na Svjetskom prvenstvu Čileu, kada su „plavi“ bili četvrti, a izabran je u idealnu postavu šampionata.

Bio je trener Standarda iz Liježa, Hajduk, Nicu i Rapid po dva puta i Dinamo čak u četiri navrata, a bio je selektor Hrvatske od 1993. do 1994. godine.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza je postao 1998. godine, a na toj je poziciji bio sve do 2012. godine kada ga je zamijenio Davor Šuker.

„Jako dugo smo sarađivali i sarađivali smo dobro. Bio je sjajan sportski radnik“, kazao je njegov dugogodišnji saradnik i bivši generalni sekretar HNS-a Zorislav Srebrić.

Bonus video: