Čelik sanja šampionske snove

"Malo ko nas je prije početka prvenstva svrstavao među ekipe koje će se boriti za najviši plasman. Međutim, dokazali smo da imamo kvalitet za najveće domete", rekao je Ivan Ivanović
3 komentar(a)
Celicana_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Celicana_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 23.09.2013. 13:43h

Pet pobjeda, uz dva remija, omogućili su fudbalerima Čelika lidersku poziciju u domaćem fudbalskom šampionatu. Posljednjim trijumfom, izabranici Slavoljuba Bubanje osamili su se na prvoj poziciji i u potpunosti zaslužili epitet najprijatnijeg iznenađenja.

A sve je počelo pobjedom na otvaranju sezone pod Golubinjom, kasnije su rivali padali, a “metalurzi” podizali formu koja daje dobre rezultate. Sa novim timom koji je odlično uklopio “stari vuk” na klupi Čelika, u nikšićkom prvoligašu konačno se osjećaju pozitivne vibracije…

"Teže nego što smo očekivali savladali smo Mornar. Od prvog do posljednjeg minuta konstantno smo vršili pritisak. Pravo je čudo kako se u prvom poluvremenu nije zatresla mreža Barana. Jednostavno, imali su sreće jer smo dva puta tresli okvir gola i propustili sijaset šansi".

"Istina, relativno rano ostali smo sa igračem više u polju, ali i da nije do toga došlo sigurno bismo slavili. Evidentno je da nam je forma u usponu. U odnosu na start prvenstva znatno bolje funkcionišemo".

"U svakom slučaju lijepo je biti na vrhu. Potrudićemo se da ostanemo što duže na mjestu na kojem smo sad. Neće biti lako, više ekipa pretenduje na visok plasman - Mogren, Budućnost, Zeta i uvijek opasna Sutjeska".

"Mislim da nas je malo ko prije početka prvenstva svrstavao među ekipe koje će se boriti za najviši plasman. Međutim, dokazali smo da imamo kvalitet za najveće domete", rekao je Ivan Ivanović, koji je na najbolji mogući način obilježio prvih sedam kola i trasirao put “crvenima” ka prvoj poziciji.

Nakon prespavane noći posljednji trijumf odmah je arhiviran. Nikšićani su se okrenuli narednim obavezama koje bi u potpunosti mogle odgonetnuti dilemu ko je najbolji tim u sedmom šampionatu Crne Gore.

Naime, ako iz naredna dva meča sa Petrovcem i gradskim rivalom Sutjeskom “metalurzi” izađu kao pobjednici, do kraja polusezone definitivno biće najozbiljniji kandidati za jesenju titulu, s obzirom na to da će na početku drugog kruga od četiri meča tri igrati na svom terenu.

"U fudbalu uvijek treba gledati obaveze koje dolaze. Ipak, ne mogu a da ne pomenem meč sa Dečićem u Tuzima, kada smo u sudijskoj nadoknadi izgubili dva dragocjena boda. Da do toga nije došlo, sada bismo bili na plus četiri u odnosu na Mogren".

"Ali, možda nas je upravo taj meč opametio. Slijedi serija utakmica protiv nezgodnih ekipa. U ovom trenutku najteži protivnik je Petrovac, jer je to naš prvi rival. Nadam se da ćemo zrelom igrom doći do pozitivnog rezultata".

"Ako pogledamo tabelu, jasno je da smo favoriti, ali to moramo dokazati na terenu. Nakon Petrovca očekuje nas derbi sa Sutjeskom, a poznato je da utakmice sa komšijama uvijek donose neizvjesnost. Vidjećemo kako će se sve završiti. U svakom slučaju ja sam optimista", zaključio je Ivanović.

Bonus video: