Murinjo: Mata se mora prilagoditi ekipi

"Želim da gradim ekipu sa Oskarom kao svojim brojem deset. Želim da se druga dva igrača u veznom redu prilagode toj realnosti", objasio menadžer "plavaca"
0 komentar(a)
Huan Mata, Foto: Reuters
Huan Mata, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.09.2013. 13:18h

Iako je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Čelzija, pozicija Huana Mate se promijenila dolaskom Žoze Murinja.

Prednost ima mladi Brazilac Oskara, a Španac nije bio ni na klupi u subotnjem meču protiv Fulama (2:0).

To je razlog zbog čega su već počele špekulacije da bi u januarskom prelaznom roku mogao da promijeni sredinu.

Za njegove usluge interesuju se Napoli, PSŽ i Atletiko Madrid, ali portugalski stručnjak uvjerava da računa na njega. Ipak, da bi igrao, postoji jedan uslov.

“Jedna stvar je igrati sa Ramiresom i Oskarom u ekipi, kada svaki od njih zatvara po jednu stranu, a Mata igra kao broj deset, iza napadača, dijeli pametne asistencije i dodavanja, kreira fantastične akcije, jer je veliki talent. Druga stvar je, međutim, prilagoditi se na način na koji mi želimo da igramo. U ovom trenutku, Oskar je moj broj deset”, istakao je Murinjo.

Na pitanje novinara da li Oskar I Mata mogu igrati zajedno u postavi, Portugalac je rekao:

“Mogu da igraju i zajedno, ali kada se Mata prilagodi na to. Međutim, ja nisam spreman da Oskaru dam zadatak da prati bočne igrače, jer on igra na toj poziciji za svoju reprezentaciju, gdje za tu poziciju konkuriše više talentovanih igrača nego bilo gdje na svijetu. Želim da gradim ekipu sa Oskarom kao svojim brojem deset. Želim da se druga dva igrača u veznom redu prilagode toj realnosti i nauče kako da rade stvari koje nisu radili ranije”, jasan je Murinjo.

Bonus video: